Onderzoeken

Forse veranderingen voor agrarisch grondgebruik Flevoland

11 maart 2019

Wat zijn de ontwikkelingen in het grondgebruik in Flevoland in de periode tot 2025 en 2040? Het Kadaster en Wageningen Economic Research deden hier onderzoek naar.

Lees volledig artikel

“Geen hard bewijs voor prijsstijging door woningkoop voor verhuur”

15 november 2018

Hoe meer beleggers woningen kopen, hoe harder de woningprijzen stijgen. Klopt dat? Volgens onderzoekster Janneke Michielsen is dat niet zomaar aan te tonen.

Lees volledig artikel

Kadaster en CBS meten spanning op woningmarkt

17 oktober 2018

Minder koopstarters, verkoopprijzen boven vraagprijs. Hoe gespannen is de woningmarkt? Kadaster en CBS onderzochten het voor het ministerie van BZK.

Lees volledig artikel
 

Woning verkopen? Juli en december zijn de beste maanden

31 juli 2018

Uw huis verkopen? Uit ons onderzoek blijkt dat juli en december de beste maanden van het jaar zijn om uw huis te koop te zetten.

Lees volledig artikel

Steeds meer bewoners vier grote steden verlaten hun stad

23 juli 2018

Steeds meer mensen vertrekken van de grote steden naar andere plekken in het land. Ze verhuizen voornamelijk naar de kleinere omliggende steden.

Lees volledig artikel

Geluidsoverlast heeft geen invloed op woningprijs

01 juli 2018

Woningen binnen een geluidszone zijn niet goedkoper dan die daarbuiten. Door geluidshinder wisselt een woning wel vaker van eigenaar.

Lees volledig artikel

Beïnvloeden hoogspanningsverbindingen waarde agrarische grond?

01 juli 2018

Heeft de aanwezigheid van hoogspanningsmasten op landbouwgrond effect op de waarde daarvan? Onderzoek samen met Wageningen Economic Research.

Lees volledig artikel

Verhuiswensen ouderen komen maar moeilijk uit

18 mei 2018

Senioren die willen verhuizen, kunnen vaak geen geschikte woning vinden. In Utrecht komen de verhuiswensen van senioren het meest uit, in Drenthe het minst.

Lees volledig artikel

Starters op de koopwoningmarkt na de crisis

16 april 2018

Tijdens de crisis deden wij onderzoek naar starters op de koopwoningenmarkt. Hoe vergaat het deze groep nu de markt aantrekt en de huizenprijzen weer stijgen?

Lees volledig artikel

Woningverkoper heeft ruim half jaar nodig tot overdracht

21 februari 2018

Uit onderzoek samen met NVM blijkt dat woningverkopers gemiddeld 7,2 maanden nadat de woning te koop is gezet bij de notaris zitten voor de overdracht.

Lees volledig artikel

Grote regionale verschillen bij herstel woningmarkt

24 januari 2018

Het herstel van de woningmarkt verloopt niet overal in hetzelfde tempo. Hoe heeft de woningmarkt zich ontwikkeld sinds de start van de economische crisis?

Lees volledig artikel

Regionale verschillen in de ontwikkeling van het aantal jonge koopstarters

09 oktober 2017

Rapport over de feitelijke ontwikkelingen en regionale verschillen die zich voordoen tussen jonge starters op de koopwoningenmarkt.

Lees volledig artikel

Wie kopen er hypotheekloos?

28 juni 2017

Bij 17% van de particuliere woningen in Nederland werd in 2016 geen hypotheek ingeschreven. Wie kopen er zonder hypotheek en waar kopen ze?

Lees volledig artikel

Steeds minder jongeren kopen een woning

01 mei 2017

Twintigers stellen de aankoop van hun eerste woning steeds langer uit. Vooral de jongste groep blijft achter. Wat zijn de oorzaken hiervan?

Lees volledig artikel

Onbebouwde grondvoorraden op markt voor nieuwbouwwoningen

18 april 2017

Een rapport over recente grondtransacties en de huidige voorraad onbebouwde percelen die waarschijnlijk bestemd zijn voor woningbouw.

Lees volledig artikel