Overzicht van al het nieuws over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). U kunt nieuws en andere berichten van BAG ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Naar RSS feeds

Nieuws item: Invoering quotum en rate limiting BAG API

Per 1 september voeren we stapsgewijs limieten in voor de BAG API. Dit voorkomt overbelasting; zo blijft de API snel en bruikbaar. Bereid u vast voor.

Nieuws item: BAG GeoPackage is nu beschikbaar

Met de BAG GeoPackage downloadt u de belangrijkste gegevens uit de LV BAG. U kunt het bestand inladen in uw eigen (GIS-)applicatie.

Nieuws item: Vernieuwingen Kadastrale kaart voor betere oriëntatie

De Kadastrale kaart toont nu ook panden in industriegebieden en bepaalde panden zonder huisnummer. En alleen op of boven het maaiveld.

Nieuws item: BAG API Individuele Bevragingen - al meer dan 1500 gebruikers

We gaven sinds de livegang in juli 2020, al meer dan 1500 API keys uit voor de BAG API Individuele Bevragingen.

Lees artikel

Nieuws item: Kwaliteitsmeting: samenhang basisregistraties blijft hoog

De samenhang tussen basisregistraties, zoals de BAG, BGT en BRK, bleef even hoog als in 2020 volgens de meting van het CBS.

Lees artikel

Nieuws item: Inloggen Terugmeldbeheerapplicatie en API met eHerkenning

Vanaf nu kunt u in de Terugmeldbeheerapplicatie en API inloggen met eHerkenning. Bovendien onthoudt de applicatie de inlog nu een tijd.

Lees artikel

Nieuws item: Mijn Kadaster is succesvol vernieuwd!

U ziet een opgefriste vormgeving, aangepast menu en nieuwsoverzicht. Verder werken Mijn Kadaster en applicaties als SYVAS hetzelfde.

Lees artikel

Nieuws item: Jaarrapportage BAG 2021: einde BAG 1.0 tijdperk

Het jaar 2021 stond voor de BAG in het teken van de uitfasering van de oude BAG 1.0 producten en de overstap naar de nieuwe BAG 2.0 producten. Er kwam een einde aan het BAG 1.0 tijdperk en alle BAG 2.0 producten zijn klaar

Lees artikel

Nieuws item: Terugmeldingen beheren met nieuwe applicatie en API

Voor BAG- en BGT-bronhouders is een gebruiksvriendelijke applicatie en API beschikbaar voor het beheren van terugmeldingen.  

Lees artikel

Nieuws item: 3D Basisvoorziening is geactualiseerd

De gegevens in de 3 datasets van de 3D Basisvoorziening zijn geactualiseerd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaring hiermee. 

Lees artikel