Overzicht van al het nieuws over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). U kunt nieuws en andere berichten van BAG ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Naar RSS feeds

26 juni 2020

Gebruikersonderzoek basisregistraties: BAG beoordeeld met een 7,5

Begin 2020 is in opdracht van het ministerie van BZK een onderzoek uitgevoerd onder gebruikers van de verschillende basisregistraties.

Lees artikel

05 juni 2020

BAG: Toen, nu en de toekomst

Sinds het ontstaan van de BAG in 2010 neemt het gebruik nog steeds toe. De doorontwikkeling van de BAG is in volle gang.

Lees artikel

20 mei 2020

Koppeling Digimelding en terugmeldsysteem live

De koppeling tussen Digimelding en het Kadaster terugmeldsysteem is live. Het is nu mogelijk om via Digimelding terug te melden op de BAG, BGT en BRT.

Lees artikel

08 mei 2020

Dashboard Terugmeldingen BAG op basis van Terugmelding API

Handig overzicht voor terugmeldingen dashboard Terugmeldingen BAG

Lees artikel

06 mei 2020

Succesvolle samenwerking in verbetertraject Nationaal Wegenbestand

Samen met de VNG-realisatie startte het NWB in oktober 2019 met het verbetertraject vindbaarheid openbare ruimten om gegevens in de BAG, BGT en het NWB beter op elkaar af te stemmen.

Lees artikel

01 mei 2020

Terugmeldingen voortaan automatisch doorsturen

Sinds 30 april kunnen bronhouders terugmeldingen binnen het terugmeldsysteem automatisch naar een andere registratie doorsturen.

Lees artikel

09 april 2020

Alle bronhouders overgestapt op BAG 2.0

Op 7 april sloot de laatste bronhouder aan op BAG 2.0. Daar zijn we trots op en we bedanken de softwareleveranciers en bronhouders voor de geslaagde samenwerking!

Lees artikel