Overzicht van al het nieuws over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). U kunt nieuws en andere berichten van BAG ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Naar RSS feeds

Nieuws item: Herinnering BAG API: quotum 50.000 berichten

Vanaf september voeren we stapsgewijs limieten in voor de BAG API Individuele Bevragingen. Op 1 december zetten we de volgende stap.

Nieuws item: Hoe tevreden bent u over de BAG?

Bent u afnemer of bronhouder van de BAG? Geef uw mening via het evaluatieonderzoek. Zo kunnen we samen de BAG verbeteren.

Nieuws item: INSPIRE datasets Adressen en Gebouwen vernieuwd

De Adressen en Gebouwen datasets zijn aangepast volgens het datamodel van BAG 2.0. Deze INSPIRE datasets zijn beschikbaar via WMS en Atomfeed.

Nieuws item: Keuzehulp BAG producten vernieuwd

Er is een vernieuwde keuzehulp voor BAG producten beschikbaar. Met de interactieve keuzehulp kiest u makkelijker voor het meest geschikte BAG product.

Lees artikel

Nieuws item: Herinnering: invoering quotum en limieten BAG API

Vanaf 1 september starten we met de stapsgewijze invoering van een quotum en rate limiting voor de BAG API Individuele bevragingen.

Lees artikel

Nieuws item: Invoering quotum en rate limiting BAG API

Per 1 september voeren we stapsgewijs limieten in voor de BAG API. Dit voorkomt overbelasting; zo blijft de API snel en bruikbaar. Bereid u vast voor.

Lees artikel

Nieuws item: BAG GeoPackage is nu beschikbaar

Met de BAG GeoPackage downloadt u de belangrijkste gegevens uit de LV BAG. U kunt het bestand inladen in uw eigen (GIS-)applicatie.

Lees artikel

Nieuws item: Vernieuwingen Kadastrale kaart voor betere oriëntatie

De Kadastrale kaart toont nu ook panden in industriegebieden en bepaalde panden zonder huisnummer. En alleen op of boven het maaiveld.

Lees artikel

Nieuws item: BAG API Individuele Bevragingen - al meer dan 1500 gebruikers

We gaven sinds de livegang in juli 2020, al meer dan 1500 API keys uit voor de BAG API Individuele Bevragingen.

Lees artikel

Nieuws item: Kwaliteitsmeting: samenhang basisregistraties blijft hoog

De samenhang tussen basisregistraties, zoals de BAG, BGT en BRK, bleef even hoog als in 2020 volgens de meting van het CBS.

Lees artikel