Landelijke Voorziening - laatste 4 releases

Verschil met vorige versie

  • Release LV BGT 4.11. bevat het volgende verschil ten opzichte van de vorige versie.

Sinds 09-05-2023 11:30 uur trad er een foutmelding op (Kan de map niet openen. De gecomprimeerde map (gezipte) map <naam> is ongeldig)) in BRAVO bij het uitpakken van het zipbestand met verwerkingsverslag en fout GML. De bestanden waren corrupt. Dit is bij deze release opgelost (de oude bestanden blijven corrupt).

Heeft u problemen ondervonden door bovenstaande situatie? Stuur dan een mail naar bgt@kadaster.nl Met betreffende levering en tijd/datum van aanbieden. Wij zullen er dan voor zorgen dat u alsnog de benodigde informatie ontvangt.
 

Verschil met de vorige versie

  • Verbetering grote bestanden topo-controle

In het verwerkingsverslag bij de stap ‘validatie registreren tegen LV’ kon het bij grote bestanden voorkomen dat de verwerking vanwege een time-out werd afgebroken. Dit resulteerde in een technische fout (BGT-F-000-0). Deze fout is in deze release hersteld.

De geometrievalidatie gaf ten onrechte een fout BGT-I-0-113 (afstand binnenring-buitenring kleiner dan 0.5 mm) op een vervallen object.

Deze fout is hersteld.

Deze release bevat een wijziging van de geometrische controle van polygonen.

Verschil met vorige versie

Release LV BGT 4.8 bevat het volgende verschil ten opzichte van de vorige versie.

  • Volledigheidscontrole Plaatsbepalingspunten verwijderd
    In het kader van IMGEO 2.2 wordt conform het wijzigingsvoorstel IMGEO 2.2 de controle op plaatsbepalingspunten (PBP) uitgezet. Dit betekent dat in deze release de controle op PBP’s bij een aanlevering aan de registratieservice of bij de controles van de controleservice vervalt. Dit heeft de volgende gevolgen:
    • BGT-objecten kunnen aangeleverd worden zonder PBP, aanleveringen worden hier niet meer op gecontroleerd.
    • In de controleservice is de optie om al dan niet de PBP’s te controleren verwijderd.

Later dit jaar of begin volgend jaar zal bij aanlevering van mutatiebestanden een filter worden ingebouwd op PBP’s. Dit filter laat alleen PBP’s door die liggen op goed idealiseerbare objecten waarbij een beperkt aantal typen inwinningsmethoden zijn toegestaan. Zie ook het wijzigingsvoorstel IMGEO 2.2.

BRAVO

Vraag en antwoord

De volgende BGT RSS-feeds zijn beschikbaar voor uw RSS-reader:

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice BGT op telefoonnummer 088 - 183 46 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.