Terug naar vorige pagina

Regionale Energiestrategie (RES)

De 30 Regionale Energie Strategieën hebben plannen opgesteld voor het duurzaam opwekken van energie in hun regio. Daarnaast onderzoeken de regio's ook welke warmtebronnen er zijn om wijken en gebouwen van het aardgas af te krijgen. En bekijken ze welke keuzes er zijn voor de opslag en infrastructuur van energie. Na deze plannen is het nu tijd voor de uitvoering!   

Hoe kunnen wij helpen bij het uitvoeren van uw energiestrategie en het monitoren van de voortgang?  

Ruimtelijke inpassing energietransitie

Bent u op zoek naar geschikte locaties om duurzame energie op te wekken? Wij stellen slimme datasets samen over grondeigendom en grondgebruik. Ook ondersteunen we bij de keuze van de grondstrategie die het best past bij de ruimtelijke opgave. Ga naar Ruimtelijke inpassing energietransitie.

Inzicht in zonnepotentie daken

Wilt u inzicht in de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen in uw regio? Wij helpen u met een nauwkeurige analyse. Ga naar Inzicht in zonnepotentie daken.

Energiebesparing en verduurzaming vastgoed 

Wilt u het potentieel aan energiebesparing van vastgoed in uw regio in kaart te brengen? Wij leveren data en voeren analyses uit. Ga naar Energiebesparing en verduurzaming vastgoed.

Duurzame gebiedsprocessen

Hebt u hulp nodig bij het slim vormgeven en realiseren van de ruimtelijke opgave die voortkomt uit de RES? Wij ondersteunen bij dit gebiedsproces. Ga naar Duurzame gebiedsprocessen.

Ga in gesprek met onze expert

Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Onze expert energietransitie Martin Tillema vertelt u graag meer.

Handige links