Regionale Energiestrategie (RES)

Ondersteuning voor uw regio bij opstellen en uitvoeren RES

Hoe draagt mijn regio bij aan het realiseren van het Klimaatakkoord en de verduurzaming van Nederland? 30 energieregio’s geven in een RES antwoord op deze vraag. Onder ander door aan te geven aan hoeveel duurzame decentrale energie ze gaan opwekken in hun regio. Maar ook door te onderzoeken welke warmtebronnen er zijn om wijken en gebouwen van het aardgas af te krijgen. En te bekijken welke keuzes er zijn voor de opslag en infrastructuur van energie. En na deze plannen is het nu tijd voor de uitvoering!

Werkt u namens 1 van de 30 energieregio’s aan de uitvoering van een RES? Dan kunnen wij u op verschillende manieren ondersteunen.

Hoe kunnen wij helpen bij het opstellen en uitvoeren van uw energiestrategie? 

Ruimtelijke inpassing energietransitie

Bent u op zoek naar geschikte locaties om duurzame energie op te wekken? Wij stellen slimme datasets samen over grondeigendom en grondgebruik. Ook ondersteunen we bij de keuze van de grondstrategie die het best past bij de ruimtelijke opgave. Ga naar Ruimtelijke inpassing energietransitie.

Inzicht in zonnepotentie daken

Wilt u inzicht in de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen in uw regio? Wij helpen u met een nauwkeurige analyse. Ga naar Inzicht in zonnepotentie daken.

Energiebesparing en verduurzaming vastgoed 

Wilt u het potentieel aan energiebesparing van vastgoed in uw regio in kaart te brengen? Wij leveren data en voeren analyses uit. Ga naar Energiebesparing en verduurzaming vastgoed.

Duurzame gebiedsprocessen

Hebt u hulp nodig bij het slim vormgeven en realiseren van de ruimtelijke opgave die voortkomt uit de RES? Wij ondersteunen bij dit gebiedsproces. Ga naar Duurzame gebiedsprocessen.

Ga in gesprek met onze expert

Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Onze expert energietransitie Martin Tillema vertelt u graag meer.

Handige link