Terug naar vorige pagina

Digitaal Stelsel Omgevingswet

De Omgevingswet bundelt en moderniseert in 1 wet alle wetten voor de leefomgeving (ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water). Hiervoor is een goede digitale ondersteuning nodig: het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Stel uw vragen bij het Informatiepunt Leefomgeving

Via het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) kunt u als medewerker van de overheid, bedrijf en maatschappelijke organisatie vragen stellen over de invoering en uitvoering van de Omgevingswet. Denk aan vragen over juridische en praktische toepassingen, de onderliggende regelgeving en de digitale voorzieningen.

In het Informatiepunt Leefomgeving werken een aantal helpdesks samen, waaronder die van het Kadaster. 

Ga naar Informatiepunt Leefomgeving op iplo.nl

Landelijke Voorziening Digitaal Stelsel Omgevingswet

Goede digitale informatievoorziening is belangrijk voor een optimale uitvoering van de Omgevingswet. De digitale informatie is straks beschikbaar via de Landelijke Voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). DSO-LV heeft 1 plek waar alle relevante informatie te vinden is: het Omgevingsloket. Via dit loket kan iedereen snel zien wat wel en wat niet mag volgens de Omgevingswet.

Rol Kadaster

De opdrachtgevers hebben het Kadaster gevraagd om als ontwikkelpartner van de Landelijke Voorziening DSO een aantal onderdelen te ontwikkelen. Dit vanwege onze ervaring met het beheren van registraties en het daaruit verstrekken van gegevens. Daarnaast hebben we een rol als Tactisch Beheer Organisatie (TBO) voor de Landelijke Voorziening DSO.

Vragen?

Hebt u vragen over onze projecten voor de Omgevingswet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier Omgevingswet

Handige link