Onderbewindstelling inschrijven

Bij een (recht) op een registergoed is inschrijving verplicht

Wat u moet doen als professioneel bewindvoerder

Voert u professioneel het bewind over het vermogen van een cliënt? En heeft deze persoon een (recht) op een registergoed zoals een woning, boot of grond? Als bewindvoerder bent u verplicht de beschikking van de rechtbank in de openbare registers in te schrijven.

Hoe schrijft u de rechterlijke uitspraak in?

Omdat een rechtelijke uitspraak voor inschrijving bij het Kadaster aan veel juridische voorwaarden moet voldoen, raden wij u af het zelf te doen en dit via een notaris te regelen. Wilt u de inschrijving wel zelf verzorgen? Dan vindt u informatie over het aanleveren op de pagina Eisen voor inschrijven van stukken op papier

Wanneer de uitspraak aan alle voorwaarden voldoet en ondertekend is door de griffier van de rechtbank, stuurt u het originele exemplaar naar: 

Kadasterkantoor Arnhem
Mr. E.N. van Kleffensstraat 8
6842 CV Arnhem 

Nadat de onderbewindstelling is ingeschreven, sturen wij u het afschrift retour.

Vraag en antwoord

Door inschrijving kan iedereen weten wie er bevoegd is om beslissingen te nemen en zaken te regelen. Iemand die onder bewind is gesteld, kan bijvoorbeeld niet meer zonder toestemming van de bewindvoerder zijn huis verkopen.

Het inschrijven van een onderbewindstelling is kosteloos.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice Inschrijving en Registratie op telefoonnummer 088 - 183 35 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.