Fout melden in BAG

Help ons de BAG zo actueel en juist mogelijk te houden

Soms is een gegeven uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) onjuist. Weet u niet zeker of een gegeven klopt? Of is het niet helemaal compleet? Dan moet u als bestuursorgaan een zogenoemde terugmelding te doen. Ook private bedrijven en particulieren kunnen mogelijke fouten in registraties doorgeven.

Een mogelijke fout melden (terugmelding)

Het melden van een mogelijke fout wordt een terugmelding genoemd. U kunt een terugmelding doen via de BAG Viewer, de Terugmelding API of via Digimelding. 

Terugmelden via BAG Viewer

Geef uw melding eenvoudig en snel door via de BAG Viewer. U vindt een uitgebreide beschrijving van de werking van onze BAG terugmeld-applicatie vanuit de BAG Viewer in het document Terugmelden via BAG Viewer.

Naar BAG Viewer

Terugmelding via API

Door de Terugmelding API in te bouwen in uw systeem, kunt u mogelijke fouten direct melden aan de bronhouders van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), Basisregistratie Topografie (BRT) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Ook kunt u hiermee de openbare informatie uit deze terugmeldingen opvragen. Meer informatie vindt u op de site van PDOK.

Digimelding

Bestuursorganen kunnen een terugmelding doen via Digimelding. Dit is een centrale voorziening van de Rijksoverheid, waarmee overheden mogelijke fouten in de gegevens van basisregistraties kunnen terugmelden aan bronhouders. Meer informatie vindt u op de site van Logius.

Vraag en antwoord

Handige links