Terzake

Relatiemagazine van het Kadaster

Lees de artikelen uit ons magazine.

12 maart 2020

Nederlandse scheepsregistratie in trek

Wat veel mensen niet weten, is dat we bij het Kadaster ook schepen registreren. Waarom is dat van belang? Hoe is het geregeld in Nederland en waarom is ons land steeds meer in trek?

Lees artikel

11 maart 2020

Vastgoedeigenaren aan zet bij centrumontwikkeling Oldenzaal

De Twentse gemeente Oldenzaal kampt al jaren met leegstand in het centrum. Om het tij te keren, wordt de Binnenstadsvisie vernieuwd.

Lees artikel

04 maart 2020

Verhuisbewegingen Winterswijk in kaart

Wie verhuizen er naar of binnen een gemeente? Welke mensen trekken weg en waar gaan zij naartoe? Inzicht in deze verhuisbewegingen geeft de gemeente Winterswijk een goede basis voor toekomstig woonbeleid.

Lees artikel

25 februari 2020

Landinrichting als instrument voor duurzame gebiedsontwikkeling

Het project Saasveld-Gammelke laat dat zien door de ogen van provincie, de Grondcommissie, het Kadaster en een boer wiens bedrijf herplaatst is.

Lees artikel

17 december 2019

Leegstand Hoeksche Waard in kaart

In Oud-Beijerland (nu Hoeksche Waard) wilde men de leegstand in het winkelgebied aanpakken. Een tool met 3 kaartlagen bood inzicht.

Lees artikel

11 december 2019

Energietransitie: welke data en kennis helpen gemeenten?

In 2021 moet elke gemeente haar Transitievisie Warmte klaar hebben. Welke gegevens en kennis zijn nodig voor een slimme aanpak?

Lees artikel

10 oktober 2019

Het consumentendossier: gebruiksaanwijzing van je woning

Woningeigenaren krijgen vanaf 2021 bij oplevering van een nieuwe woning of verbouwing een digitaal consumentendossier van de aannemer. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee?

Lees artikel