Terzake

Relatiemagazine van het Kadaster

Lees de artikelen uit ons magazine. Of abonneer u op onze digitale nieuwsbrief. Dan krijgt u ieder kwartaal de belangrijkste artikelen in de mail.

Abonneren op digitale Terz@ke

Nieuws item: Landmeter Peter Winterswijk: “Word wel eens herkend”

Op tv lijkt het altijd alsof hij in heel korte tijd een grens kan aanwijzen. De praktijk is anders. Landmeter Peter Winterswijk over De Rijdende Rechter.

Lees artikel

Nieuws item: Geluidsimpact nu te berekenen met 3D-Geluidbestand

Hoe is dit databestand ontwikkeld? Wie was waarvoor verantwoordelijk? Experts van het RIVM, de TU Delft en het Kadaster vertellen erover.

Lees artikel

Nieuws item: Snel en betaalbaar digitaal kadaster in Benin

In 70% van de wereld is registratie van grond- en vastgoedeigendom nog niet op orde. Het Kadaster helpt om in Benin relatief snel en betaalbaar een digitaal kadastraal informatiesysteem op te zetten.

Lees artikel

Nieuws item: Controle tenaamstelling draagt bij aan datakwaliteit

Vermogensbeheerders mogen geen hypotheken op eigen naam hebben staan. Het Kadaster voerde voor Syntrus Achmea een controle uit.

Lees artikel

Nieuws item: Energielabels Nederland in kaart

Hoe energiezuinig zijn Nederlandse woningen? In een jaarlijkse monitor brengt de RVO informatie samen om te laten zien hoe het ervoor staat met de energieprestaties. Welke data leverde het Kadaster hiervoor aan?

Lees artikel

Nieuws item: Collega Iris Reimerink wint Geo Prestige Award 2020

Iris Reimerink is de beste Nederlandse geo-professional van 2020 volgens vakvereniging GIN. Iris is senior GIS-specialist bij het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Rijdende Rechter: "Landmeters zijn onmisbaar”

Onze landmeters werken regelmatig mee aan het tv-programma De Rijdende Rechter. Hoe ervaart tv-rechter John Reid de samenwerking?

Lees artikel

Nieuws item: Grip op grond bij de energietransitie

Het Kadaster ontwikkelde een model dat RES-regio’s helpt keuzes te maken rond de grondstrategie bij energietransitie. Hoe ging dit in Fryslân?

Lees artikel

Nieuws item: Aanvraag hypotheek sneller duidelijk met minder fouten

Gegevens rechtstreeks bij het Kadaster opvragen en geautomatiseerde-akteverwerking. Dat biedt voordelen voor hypotheekverstrekker én consument.

Lees artikel

Nieuws item: Data elektriciteitsnet helpt bij energietransitie

Het Kadaster en de netbeheerders delen hun gegevens over het elektriciteitsnet. Dit helpt bij de  overgang naar duurzame energie.

Lees artikel