Terug naar vorige pagina

Basisregistratie Adressen en Gebouwen - BAG

De BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties. Gemeenten zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan.

Alle gemeenten stellen gegevens over adressen en gebouwen centraal beschikbaar via de Landelijke Voorziening BAG (LV BAG). Het Kadaster beheert de LV BAG en stelt de gegevens beschikbaar aan de diverse afnemers. Meer informatie over de BAG vindt u op de pagina Over BAG.

Bronhouder of afnemer?

Klantenservice BAG

Stel uw vragen over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) aan onze specialisten.

Storing en onderhoud

2 meldingen van gepland onderhoud

0 gemelde storingen

BAG nieuwsbrief

Blijf eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld u aan en ontvang direct de laatste editie.

Nieuws

Nieuws item: Verbetering uitvoering huurtoeslag door gebruik BAG

De Belastingdienst gaat de BAG definitie van een verblijfsobject gebruiken. Hierdoor wordt de uitvoering van de huurtoeslag verbeterd.

Lees artikel

Agenda

Vraag en antwoord

Voor het leveren van BAG-producten door het Kadaster gelden de algemene voorwaarden van het Kadaster. BAG-data zijn open data. Voor het gebruik van de gegevens uit de BAG geldt de Creative Commons Public Domain Mark v1.0.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice BAG op telefoonnummer 088 - 183 34 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.