Hypotheekmarkt

Onze gegevens rond hypotheken

Wilt u inzicht in de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en inzicht in wie de belangrijkste hypotheekverstrekkers zijn? Hebt u als geldverstrekker te maken met nieuwe of aanvullende regels voor uw hypotheekportefeuille? Wij kunnen u helpen met gegevens over het aantal ingeschreven hypotheken, de hypotheeksom en wie de hypotheekverstrekkers zijn. Ook vindt u bij ons informatie over kenmerken van een perceel en vastgoed waarop de hypotheek is ingeschreven, zoals het type object en energielabel. 

Inzicht in ontwikkelingen op hypotheekmarkt

Onze onderzoeken en data geven inzicht in de ontwikkelingen op de Nederlandse hypotheekmarkt. Zo krijgt u antwoord op vragen als:

 • Hoeveel hypotheken zijn op een koopwoning afgesloten?
 • Hoeveel hypotheken zijn afgesloten op vastgoed, anders dan woningen?
 • Hoe is de ontwikkeling van het aantal afgesloten hypotheken door koopstarters en doorstromers?
 • Hoeveel hypotheken worden er afgesloten voor bestaande bouw ten opzichte van nieuwbouw?
 • Hoe ontwikkelt zich het totale bedrag aan ingeschreven hypotheken in een bepaalde wijk?

Wat kunnen we voor u doen?

Speciaal voor geldverstrekkers hebben wij de Hypothekenscan particuliere woningmarkt ontwikkeld. Ook voor het koppelen van gegevens uit de Basisregistratie Kadaster of andere registraties kunt u als geldverstrekker bij ons terecht. Denk aan het aanvullen van gegevens in de hypotheekportefeuille in verband met de gewijzigde regelgeving (ECB- en Basel-akkoorden). Ook voor gemeenten en over zakelijke hypotheken kunnen we u waardevolle inzichten bieden.

Interessant voor u?

Hypothekenscan Nederland particuliere woningmarkt vanaf 7.980,- per jaar

 • inzicht in de hypotheekmarkt
 • en in hypotheekverstrekkers
 • op landelijk en regionaal niveau
Naar de Hypothekenscan

Adressen met hypotheek vanaf 75,-

 • overzicht adressen met hypotheek
 • eenmalige levering of abonnement
 • geleverd in 5 formaten
Naar Adressen met hypotheek

Meer interessante informatie en contact

Vastgoeddashboard

Iedere maand publiceren wij cijfers over onder andere het aantal verstrekte hypotheken, de totale hypotheeksom en het gemiddelde hypotheekbedrag.

Hypotheekgegevens valideren

Een hypotheekverstrekker controleert steeds vaker digitaal of de gegevens kloppen. Wat betekent dat voor de hypotheekverstrekker en consument?

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Wij vertellen u graag meer. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons op 088 - 183 47 00 of vul ons contactformulier in.

Handige link

Dashboard woninghypotheken op DNB.nl

Het dashboard van de De Nederlandsche Bank toont de omvang en ontwikkelingen van alle woninghypotheken, die door Nederlandse huishoudens worden aangehouden bij banken in Nederland.