Verhuisbewegingen

Verhuisdynamiek inzichtelijk maken

Wilt u als beleidsmaker of onderzoeker inzicht in de verhuisbewegingen? Met onze onderzoeken maken wij verhuisbewegingen van kopers in Nederland inzichtelijk. Zo geven we antwoord op vragen als:

  • Waar komen kopers vandaan, welk type woning kopen zij en welk type woning laten zij achter?
  • Zorgen nieuwbouwwoningen voor doorstroming op de woningmarkt?
  • Hoeveel starters verhuizen naar een gemeente in de buurt?
  • Hoe ontwikkelt de trend van stad naar platteland zich?
  • Hoe beïnvloedt het lokale woningaanbod verhuisstromen?

Wat kunnen we voor u doen?

U kunt bij ons terecht voor data en onderzoek over de verhuisbewegingen op de koopwoningmarkt. Zowel tussen regio’s en gemeenten als tussen verschillende type woningen. Wij denken graag mee met uw vragen, doen onderzoek en schrijven publicaties. Daarnaast kunnen wij u helpen door het leveren van data over de verhuisbewegingen.

Interessant voor u?

Onze producten

Wij bieden een aantal standaardproducten op het gebied van vastgoed: denk aan het opvragen van verhuisbewegingen en woningtransacties. 

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Wij vertellen u graag meer. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons op 088 - 183 47 00 of vul ons contactformulier in.

Interessante onderzoeken

Nog meer verhuizingen uit grote stad door corona?

Na de 1e coronagolf werd meer woningprijsinformatie aangevraagd voor huizen buiten de grote steden. Zorgt de coronacrisis ervoor dat nóg meer mensen uit de grote stad trekken?

Kopers verhuizen verder weg in oververhitte markt

In het 1e kwartaal kon een koper gemiddeld uit nog geen 2 woningen kiezen. De woningprijzen schieten omhoog. Maar zijn kopers ook bereid om verder te verhuizen?

Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt

Onze woningmarktexpert Paul de Vries en zijn collega's delen ieder kwartaal de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen in het Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt.

Handige links

Onderzoek naar verhuisbewegingen door CBS

Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek doet onderzoek naar de verhuisbewegingen in Nederland.

WoONonderzoek door ministerie van BZK

Ieder jaar doet het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek naar de Nederlandse woningmarkt: het WoONonderzoek.