U kunt data die het Kadaster beheert gebruiken voor eigen toepassingen. Waar het kan is dat gratis, en bieden we deze aan als open data. Sommige datasets zijn afgeschermd om de rechtszekerheid en privacy te beschermen. Deze zijn op te vragen via betaalde producten.

Open en betaalde datasets 

Gratis integreren en gebruiken in eigen applicaties

Bent u als developer op zoek naar datasets, bijvoorbeeld over kadastrale grenzen en gebouwen? U vindt deze open datasets en diverse topografische kaarten bij ons. Deze datasets kunt u gratis integreren en gebruiken in uw eigen applicaties. Lees meer op de pagina Open datasets.

Actuele en betrouwbare digitale geo-informatie meteen beschikbaar

Open datasets met altijd actuele en betrouwbare geo-informatie van Nederlandse overheden vindt u op dataplatform Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK). 7 dagen per week en 24 uur per dag. Lees meer op de pagina PDOK: platform voor open data

Gegevens basisregistraties en overheidsdata gebruiken en hergebruiken

Via API’s met linked data kunt u data uit basisregistraties en overheidsdata van het Kadaster gebruiken en hergebruiken. Alle linked datasets kunt u bevragen met een SPARQL endpoint.
Meer informatie vindt u op de pagina Linked data, API’s en SPARQL

Betaalde datasets en producten opvragen

Sommige datasets zijn afgeschermd om de rechtszekerheid en privacy te beschermen. Ook kunt u diverse producten afnemen die minder technische kennis vragen en daardoor meer gebruiksgemak bieden. Meer informatie vindt u op de pagina Betaalde datasets.

Fout in registratie melden

Voor een aantal basisregistraties geldt dat mogelijke fouten verplicht bij ons moeten worden gemeld. Ziet u een mogelijke fout in onze data? Door dit te melden helpt u ons om de registraties zo actueel en juist mogelijk te houden. Meer informatie vindt u op de pagina Fout in registratie melden.

Handige links

Ontwikkelaarsportaal Omgevingswet

In 2021 treed de Omgevingswet in werking. Door het ontwikkelaarsportaal krijgen ICT-leveranciers en ontwikkelaars goede digitale ondersteuning.