Terug naar vorige pagina

Startpagina developers

Het Kadaster beschikt over veel gegevens, die u als developer goed kunt gebruiken bij het ontwikkelen van software. U kunt gratis gebruik maken van deze datasets waar het kan, en betaald waar nodig.

Op de website Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) vindt u open datasets met actuele geo-informatie. Deze datasets zijn benaderbaar via geo webservices, RESTful API's en beschikbaar als downloads en linked data. 

Nieuws

Nieuws item: Fouten melden kan nu ook op de 3D Basisvoorziening

Vanaf nu is het mogelijk de 3D Basisvoorziening te gebruiken om fouten te melden. Samen zorgen we dat de basisregistraties kloppen.

Lees artikel

Agenda developers

Nog niets gepland

Op dit moment staan er geen evenementen in deze agenda.

Vraag en antwoord

Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) is een platform voor het ontsluiten van geodatasets van Nederlandse overheden, zoals het Kadaster. Hier bundelen wij onze data voor de publieke en private sector. PDOK stelt digitale geo-informatie als dataservices en bestanden beschikbaar. De PDOK diensten zijn gebaseerd op betrouwbare, actuele open data. Iedereen kan PDOK kosteloos gebruiken.

Kijk voor meer informatie op PDOK.nl.

Als developer kunt u gebruikmaken van de diensten van PDOK op basis van de Fair Use Policy. Het maakt daarbij niet uit of u in dienst bent of freelancer bent. Ook hoeft u zich niet aan te melden bij PDOK. Wel is het belangrijk dat u zich houdt aan de Fair Use Policy.

Overheidsorganisatie: ook PDOK Basis

Als developer bij een overheidsorganisatie kunt u zich ook aanmelden als gebruiker van PDOK Basis. Hiermee krijgt u een gegarandeerd serviceniveau en voldoende capaciteit. Wel is het belangrijk dat u zich houdt aan de Fair Use Policy.

Bekijk de Fair Use Policy in het document Producten Diensten Catalogus Afnemers op PDOK.nl.

https://www.pdok.nl/producten-en-dienstencatalogi

Nee, alle diensten van PDOK zijn op dit moment gratis. 

Via PDOK kunt u diverse datasets downloaden. Deze geografische datasets kunt u laden als bestand vanaf een PDOK-server. Zijn er geen downloads beschikbaar? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de data-aanbieder. U vindt de contactgegevens in de metadata van de dataset in Het Nationaal Georegister.

Meer informatie over de datasets vindt op dataportaal Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK). Lees meer op de pagina PDOK: platform voor open data.

 Alle nodige informatie over het gebruik en de toepassing van NL Maps vindt u in de NL Maps Library.

De Nederlandse geo-infrastructuur ontsluit gegevens via standaarden van het Open Geospatial Consortium (OGC). Deze internationale organisatie heeft de leiding in de ontwikkeling van standaarden voor georuimtelijke en plaatsgebonden diensten. Lees meer over de belangrijkste OGC standaarden bij PDOK op de pagina Geo service en API’s op PDOK.nl

  • Wilt u meer informatie over het gebruik van PDOK, zoals handleidingen? Kijk dan op PDOK.nl.
  • Wilt u vragen stellen en kennis uitwisselen met andere gebruikers? Dan kunt u lid worden van het PDOK forum.
  • Wilt u contact opnemen met de klantenservice van PDOK? Kijk dan op de pagina Contact op PDOK.nl