Startpagina overheid

Overheden kunnen bij het Kadaster terecht voor gegevens uit onze registraties. Daarnaast bieden we ook advies en oplossingen op maat, bijvoorbeeld met selecties en bundelingen van specifieke Kadastergegevens. We adviseren over onder meer energietransitie, vastgoed en maatschappelijke vraagstukken.

Klantenservice Kadaster

Hebt u vragen? Stel ze gerust aan onze specialisten. We helpen u graag op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

Nieuws item: Wettelijke herverkaveling: ook voor glastuinbouwgebieden?

Wettelijke herverkaveling biedt veel kansen en perspectief voor de ontwikkeling van glastuinbouwgebieden. Dit blijkt uit onderzoek waarin herverkaveling werd gesimuleerd.

Lees artikel

Agenda

Vraag en antwoord

U hebt u bij ons de keuze uit de mogelijkheden Voorlopige kadastrale grenzen of Splitsen van percelen. Wat de juiste keuze is, hangt onder andere af van de beschikbare tijd. In een aantal stappen maakt u de beste keuze.

Gebruik de online keuzehulp

Ontdek wat in uw situatie de beste keuze is.

Vul keuzehulp in

Bekijk de infographic

Infographic Splitsen van een perseel of Voorlopige Kadastrale Grenzen. Kunt u deze afbeelding niet bekijken? Neem contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088-183 22 00. Zij zijn u op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur graag van dienst.

Al meer dan 80 jaar begeleidt het Kadaster als onafhankelijke organisatie ruilprocessen bij herverkaveling en kavelruil. Dat is puzzelwerk, waarbij vele belangen spelen. Wij onderzoeken de belangen en rechten van de betrokkenen. Wij helpen om alle wensen en mogelijkheden zo op elkaar af te stemmen dat zij de meest optimale gebiedsinrichting krijgen.

Voor plannen voor de (her)inrichting van een gebied of het oplossen van een probleem dat daarbij speelt, is betrouwbare informatie nodig over het gebied waarover het gaat. Wij hebben die informatie. Daarmee hebben we inzicht in ruimtelijke vraagstukken voor elk type gebied en probleem. U kunt bij ons terecht voor advies en ondersteuning voor alles wat bij gebiedsontwikkeling komt kijken. Naar pagina Advies op maat.

Om de ruimte in ons land optimaal te gebruiken, moeten we gebieden soms opnieuw inrichten. Welk beleid is daarvoor nodig? Gedegen onderzoek naar de huidige situatie, de ontwikkelingen en de impact daarvan, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het antwoord op deze vraag.

Vaak doet het Kadaster onderzoek samen met andere gerenommeerde organisaties. Zo is de Wageningen University & Research een van onze partners bij het doen van onderzoek.