Investeerders op de woningmarkt

Inzicht dankzij onze gegevens

In gebieden waar veel investeerders actief zijn, kan de woningmarkt minder toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld middeninkomens en koopstarters. Hoe is de situatie in uw gemeente of regio? Hoe kunt u als beleidsmaker reageren op deze ontwikkelingen? Het bepalen van beleid begint met inzicht. Daar kunnen onze gegevens bij helpen. U krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoeveel woningen worden gekocht door investeerders?
  • Welk aandeel van de woningvoorraad is in bezit van investeerders 
  • Hoe ontwikkelt het aandeel in woningen van investeerders zich?
  • In welke wijken en buurten zijn investeerders vooral actief?
  • Welk type woningen kopen zij vooral?

Wat kunnen we voor u doen?

U kunt bij ons terecht voor data en onderzoek over de investeerders op de koopwoningmarkt. Wij doen veel onderzoek naar (particuliere) investeerders op de woningmarkt en denken graag mee met uw vragen. Daarnaast kunnen wij u helpen door het leveren van data of het uitvoeren van analyses.

Interessant voor u?

Onze producten

Wij bieden een aantal standaardproducten op het gebied van vastgoed: denk aan het opvragen van verhuisbewegingen en woningtransacties. 

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Wij vertellen u graag meer. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons op 088 - 183 47 00 of vul ons contactformulier in.

Interessante onderzoeken

Vooral kleinere investeerder koopt woningen op

Steeds meer particuliere investeerders kopen huizen om te verhuren. Daarnaast verkopen ze ook woningen. Daardoor komen er dus ook weer koopwoningen bij op de markt. Wat is nu per saldo hun impact?

Woningen vasthouden als belegging

Verhuizen particulieren naar een nieuwe koopwoning? Dan houden ze vaker hun vorige huis aan voor verhuur of als belegging: keep-to-let. Wat zijn de belangrijkste feiten uit ons onderzoek naar dit nieuwe fenomeen?

Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt

Onze woningmarktexpert Paul de Vries en zijn collega's delen ieder kwartaal de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen in het Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt.

Handige link

WoONonderzoek door ministerie van BZK

Ieder jaar doet het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek naar de Nederlandse woningmarkt: het WoONonderzoek.