Wat doet het Kadaster?

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. 

Het bijhouden van de registratie in openbare registers is onze wettelijke taak. Ook houdt het Kadaster de topografische basisbestanden van Nederland bij. Net als de co├Ârdinaatpunten in het landschap: het Rijksdriehoeksstelsel. Alle gegevens die we registreren zijn beschikbaar voor iedereen. 

Registreren, beheren en faciliteren 

Boven de grond registreert het Kadaster gegevens van woningen, schepen, luchtvaartuigen, akkers en wegen. Onder de grond doen we dat voor netwerken van kabels en leidingen. 

Naast de rol van registeren, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Onze data helpen particulieren, bedrijven en (semi)overheidsorganisaties bij het maken van belangrijke keuzes. 

Kadaster Internationaal

Buiten Nederland delen we onze kennis met internationale organisaties en adviseren we overheidsorganisaties. Ons advies helpt buitenlandse overheden bij het inrichten van landregistraties en geografische systemen.

Meer informatie op Kadaster.com (Engels)

Nieuwsbrief

Wij verzenden maandelijks de nieuwsbrief Terz@ke via e-mail.  

Lees nieuwsbrief Terz@ke of meld u aan

Vraag en antwoord