Wat doet het Kadaster?

Het Kadaster in 2 minuten.

Wie heeft welke rechten

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. 

Het houden van openbare registers en het bijwerken van de Basisregistratie Kadaster en Basisregistratie Topografie is onze wettelijke taak. Ook zijn wij verantwoordelijk voor de nationale en internationale coördinatenstelsels in Nederland en op de BES-eilanden. Daarmee zorgen we ervoor dat iedereen met dezelfde coördinaten kan werken. Alle gegevens die we registreren zijn beschikbaar voor iedereen

Registreren, beheren en faciliteren 

Boven de grond registreert het Kadaster gegevens van woningen, schepen, luchtvaartuigen, percelen en wegen. Onder de grond doen we dat voor netwerken van kabels en leidingen. 

Naast de rol van registeren, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Onze data helpen particulieren, bedrijven en (semi)overheidsorganisaties bij het maken van belangrijke keuzes. 

Kadaster Internationaal

Buiten Nederland delen we onze kennis met internationale organisaties en adviseren we overheidsorganisaties. Ons advies helpt buitenlandse overheden bij het inrichten van landregistraties en geografische systemen.

Meer informatie op Kadaster.com (Engels)

Nieuwsbrieven

Het Kadaster verstuurt met regelmaat handige nieuwsbrieven per e-mail. Dit doen wij over verschillende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen. Ieder kwartaal verzenden wij nieuwsbrief Terz@ke met nieuws van het Kadaster voor alle doelgroepen.

Lees meer en meld u aan

Vraag en antwoord

Boven de grond registreert het Kadaster gegevens van woningen, schepen, luchtvaartuigen, percelen en wegen. Onder de grond doen we dat voor netwerken van kabels en leidingen

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.