Ondercuratelestelling inschrijven

Door inschrijving is voor iedereen duidelijk wie bevoegd is om beslissingen te nemen

Niet verplicht, wel aan te bevelen

Bent u door de rechter aangewezen als curator? Dan beslist u over geld, verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van iemand anders. U hoeft deze rechterlijke uitspraak niet in te schrijven bij het Kadaster, maar het is wel aan te bevelen. 

Vraag en antwoord

Iemand die onder curatele is gesteld kan bijvoorbeeld niet meer zonder toestemming van de verantwoordelijke persoon zijn huis verkopen. Door inschrijving weet iedereen wie bevoegd is om beslissingen te nemen en zaken te regelen.

Het inschrijven van een ondercuratelestelling is kosteloos. 

Omdat een rechtelijke uitspraak voor inschrijving bij het Kadaster aan veel juridische voorwaarden moet voldoen, raden wij u af het zelf te doen en dit via een notaris te regelen. Mocht u de inschrijving wel zelf verzorgen dan vindt u op het zakelijke deel van onze website de voorwaarden voor inschrijving

Wanneer de uitspraak aan alle voorwaarden voldoet en ondertekend is door de griffier van de rechtbank, stuurt u het originele exemplaar naar: 

Kadasterkantoor Arnhem
Mr. E.N. van Kleffensstraat 8
6842 CV Arnhem 

Nadat de ondercuratelestelling is ingeschreven, sturen wij u het afschrift retour.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00, optie 2. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Handige link

Curatele, bewind en mentorschap

Informatie over de verschillen tussen 3 maatregelen om mensen te beschermen die zelf niet goed beslissingen kunnen nemen.