Boot beveiligen tegen diefstal

De zon begint te schijnen. Dan gaat er natuurlijk niets boven een heerlijk stukje varen op de Nederlandse wateren. Maar wat gebeurt er als u uw boot weer aanlegt? Is deze dan wel goed beveiligd tegen diefstal? Een boot is tenslotte een flinke investering. Daarom is het wel zo fijn om uw boot goed te beveiligen.

Beveiligen van uw boot: microdots helpen tegen diefstal

Microdots helpen om uw boot goed te beveiligen. Dit zijn hele kleine metalen plaatjes met daarin een unieke code. Deze brengen wij aan op uw boot en op diefstalgevoelige onderdelen. Wordt uw boot of een ander onderdeel gestolen? Dan kan de politie bij door middel van de microdots en uw inschrijving bij het Kadaster achterhalen wie de eigenaar is.

Voorwaarden

Uw schip moet voor het aanbrengen van microdots bij ons geregistreerd staan en een geldig brandmerk hebben. Meer informatie vindt u op de pagina Teboekstelling schip.

Interessant voor u?

Aanbrengen microdots op een schip

vanaf € 137,-
  • unieke en onzichtbare beveiligingscode
  • levensduur van minimaal 20 jaar
  • extra beveiligd bij diefstal
Naar Aanbrengen microdots op een schip

Microdots verwijderen onmogelijk

Het is onmogelijk om alle aangebrachte microdots te verwijderen of de unieke code te wijzigen. 1 microdot is al genoeg om te achterhalen op welke naam een gestolen schip bij het Kadaster geregistreerd staat.

Ruim 1200 gestolen boten per jaar

Jaarlijks worden er ruim 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen volgens de politie. Veel eigenaren zien hun boot of buitenboordmotor niet terug na diefstal. Lees meer over de diefstal van vaartuigen op politie.nl.

Vraag en antwoord

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice Schepen op telefoonnummer 088 - 183 40 63. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier