Onderbewindstelling inschrijven

Inschrijving is verplicht als sprake is van een (recht) op een registergoed

Wat u moet doen als bewindvoerder

Bent u bewindvoerder over het vermogen van iemand in uw omgeving? En heeft deze persoon een (recht) op een registergoed zoals een woning, boot of grond? Dan bent u verplicht de beschikking van de rechtbank in de openbare registers in te schrijven. 

Vraag en antwoord

Omdat een rechtelijke uitspraak voor inschrijving bij het Kadaster aan veel juridische voorwaarden moet voldoen, raden wij u af het zelf te doen en dit via een notaris te regelen. Mocht u de inschrijving wel zelf verzorgen dan vindt u op het zakelijke deel van onze website de voorwaarden voor inschrijving

Wanneer de uitspraak aan alle voorwaarden voldoet en ondertekend is door de griffier van de rechtbank, stuurt u het originele exemplaar naar: 

Kadasterkantoor Arnhem
Mr. E.N. van Kleffensstraat 8
6842 CV Arnhem 

Nadat de onderbewindstelling is ingeschreven, sturen wij u het afschrift retour.

Door inschrijving kan iedereen weten wie er bevoegd is om beslissingen te nemen en zaken te regelen. Iemand die onder bewind is gesteld, kan bijvoorbeeld niet meer zonder toestemming van de verantwoordelijke persoon zijn huis verkopen.

Het inschrijven van een onderbewindstelling is kosteloos.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00, optie 2. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Handige link

Curatele, bewind en mentorschap

Informatie over de verschillen tussen 3 maatregelen om mensen te beschermen die zelf niet goed beslissingen kunnen nemen.