Informatie voor studenten

Zet jezelf op de kaart als toekomstig geo-professional. Vind informatie voor je onderzoek. Of bekijk onze handige links, stages en afstudeeropdrachten. 

Ga meteen aan de slag

Vraag Kadaster-informatie op voor je onderzoek

Kadastrale kaart of eigendomsgegevens nodig voor je studie? Vraag deze tegen een lager tarief aan. Het bedrag hangt af van de informatie je nodig hebt. Wij sturen je een offerte.

Vind een stage of afstudeeropdracht

Heb je een open houding en een ondernemende instelling? Wil je jouw kennis verbreden en sta je open voor persoonlijke groei? Dan is een stage bij het Kadaster wat voor jou!

Laat je inspireren op Kadaster Labs

Op de Kadaster Labs-omgeving kun je experimenteren met datasets en applicaties. Bekijk de data stories voor meer inspiratie en de mogelijkheden.

Bekijk de Planologielezing: Strijd om de ruimte

Marjolein Jansen laat tijdens haar lezing op de Rijksuniversiteit Groningen zien hoe het Kadaster met data bijdraagt aan de inrichting van Nederland. Dat valt mooi samen met achtergrond van Marjolein, ze is namelijk voormalig lid raad van bestuur bij het Kadaster. 

Lees publicaties over internationale landrechten

In deze database vind je internationale artikelen en publicaties over landregistratie, landrechten en (stedelijke)planning. Meer weten? Neem dan contact op met onze collega’s van Kadaster International.  

Puzzel mee in het Grote Bosatlas puzzelboek

Test je puzzel- en kaartleesvaardigheden en ga op reis door Nederland, Europa en de wereld. Kun je er geen genoeg van krijgen? Denksport en het Kadaster komen in mei 2023 met een eigen puzzelboek!

Doe de GoGeo studiewijzer en vind een geschikte opleiding

Wil je later stadswijken ontwerpen? Werk je straks liever met mensen of met de nieuwste satellietdata?  Vind hier de meest geschikte opleiding op mbo-, hbo- of wo-niveau. 

Doe zelf historisch onderzoek voor je stage of scriptie

Bezig met stage of scriptie? In onze kadastrale archieven vind je informatie over onroerende zaken, schepen en luchtvaartuigen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de geschiedenis van je eigen woonplaats onderzoeken.

Meer weten of een andere vraag?

Meer weten over het werk van het Kadaster? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Handige links

Topotijdreis: Nederland tot 200 jaar terug

Bekijk de veranderingen op topografische kaarten door de jaren heen. Van het Nederland van 1815 naar het Nederland van nu.

Spelen met ruimtelijke vraagstukken

Hoe zorgen we in Nederland dat we veel doen met weinig ruimte? Test het inzicht in ruimtelijke vraagstukken met deze game.