Lessen middelbaar onderwijs

De leukste geo-activiteiten vanaf 13 jaar

Ook zo gek op alles wat te maken heeft met kaarten, geo-data en de ruimte om je heen? Wij bij het Kadaster wel! Ervaar zelf waarom dit zo leuk is.

Ga meteen aan de slag!

Zoek het hoogste punt op de 3D hoogtekaart

Bekijk hoe hoog je huis is of zoek het hoogste gebouw in Nederland! Op deze interactieve kaart vind je de hoogtes van alle gebouwen in Nederland.

Verken Nederland door een infrarode bril

Rood wordt groen. Groen wordt blauw. En blauw wordt zwart. Klik door de cijfers bovenin, en ontdek hoe Nederland eruit ziet door een infrarode bril.

Ga terug in de tijd met de Topotijdreis

Hoe zag jouw woonplaats er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uit? Scroll door de topografische kaart, vergelijk kaarten en deel ze met je vrienden via social media.

Bouw je huis, school of supermarkt na met Geocraft

Op Geocraft staat heel Nederland in Minecraft. Help ook mee en bouw bijvoorbeeld jouw huis, school of supermarkt na.

Ontdek de wereld van geo tijdens de GeoWeek

Ervaar de wereld van geo en aardrijkskunde tijdens de jaarlijkse GeoWeek. Het Kadaster organiseert dan verschillende expedities.

Spelen met ruimtelijke vraagstukken

Hoe zorgen we in Nederland dat we veel doen met weinig ruimte? Test het inzicht in ruimtelijke vraagstukken met deze game.

Breng kwetsbare gebieden in kaart met Missing Maps

Missing Maps brengt kwetsbare gebieden in kaart. Plekken waar bijvoorbeeld weinig voedsel is of grote kans op een overstroming. Swipe op je telefoon door satellietbeelden en help mee! 

Reis door de geschiedenis in het Openluchtmuseum

In de interactieve Canon van Nederland beleef je de Nederlandse geschiedenis. Leer het verleden verbinden met het heden. Want wie zich verdiept in zijn verleden, leert zichzelf beter kennen.

Meer weten of een andere vraag?

Meer weten over het werk van het Kadaster? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Handige links voor leraren

Boven en onder de grond in 3D

Neem leerlingen mee in het idee dat de bovengrond niet los gezien kan worden van de ondergrond! Want zij zijn de gebiedsinrichters, energiestrategen, projectleiders en geodatagebruikers van de toekomst.

3D Geodesign in Utrecht

Deze lesmodule daagt leerlingen uit om op creatieve wijze geo-informatie over ondergrond en bovengrond te verzamelen om de Merwedekanaalzone toekomstbestendig in te richten.

Ontbossing in Amazonië

Weidyenye is 17 jaar en woont midden in Amazonië. Aan de hand van zijn verhaal leren jongeren over de problematiek van ontbossing. Wat zijn de mogelijke oorzaken, gevolgen en oplossingen?