Lessen middelbaar onderwijs

De leukste geo-activiteiten vanaf 13 jaar

Ook zo gek op alles wat te maken heeft met kaarten, geo-data en de ruimte om je heen? Wij bij het Kadaster wel! Ervaar zelf waarom dit zo leuk is.

Ga meteen aan de slag!

Zoek het hoogste punt op de 3D hoogtekaart

Bekijk hoe hoog je huis is of zoek het hoogste gebouw in Nederland! Op deze interactieve kaart vind je de hoogtes van alle gebouwen in Nederland.

Verken Nederland door een infrarode bril

Rood wordt groen. Groen wordt blauw. En blauw wordt zwart. Klik door de cijfers bovenin, en ontdek hoe Nederland eruit ziet door een infrarode bril.

Ga terug in de tijd met de Topotijdreis

Hoe zag jouw woonplaats er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uit? Scroll door de topografische kaart, vergelijk kaarten en deel ze met je vrienden via social media.

Bouw je huis, school of supermarkt na met Geocraft

Op Geocraft staat heel Nederland in Minecraft. Help ook mee en bouw bijvoorbeeld jouw huis, school of supermarkt na.

Breng kwetsbare gebieden in kaart met Missing Maps

Missing Maps brengt kwetsbare gebieden in kaart. Plekken waar bijvoorbeeld weinig voedsel is of grote kans op een overstroming. Swipe op je telefoon door satellietbeelden en help mee! 

Opbouw van de Nederlandse stad

Deze viewer laat zien uit welke periode gebouwen komen. En hoe steden zijn opgebouwd uit verschillende wijken. Zie jij de overeenkomsten in opbouw tussen Nederlandse steden?

Test je topografische kennis en versla je klasgenoten

Wie kent de meeste woonplaatsen en gemeenten van Nederland? Raad waar de woonplaats ligt. Hoe dichterbij, hoe meer punten!

Puzzel mee in het Nederland in kaart puzzelboek

Test je puzzel- en kaartleesvaardigheden en ga op reis door Nederland. Weet jij welk eiland regelmatig een provinciegrens overwandelt? Of in welke wijk de duurste huizen van Nederland staan?

Meer weten of een andere vraag?

Meer weten over het werk van het Kadaster? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Handige links voor leraren

Boven en onder de grond in 3D

Neem leerlingen mee in het idee dat de bovengrond niet los gezien kan worden van de ondergrond! Want zij zijn de gebiedsinrichters, energiestrategen, projectleiders en geodatagebruikers van de toekomst.

Escape the classroom

Op zoek naar een spannende invulling van de aardrijkskundeles? Laat leerlingen de escaperoom in EduGIS doen. Maak eenvoudig zelf een speurtocht door oude topografische kaarten van de Topotijdreis.

Ontbossing in Amazonië

Weidyenye is 17 jaar en woont midden in Amazonië. Aan de hand van zijn verhaal leren jongeren over de problematiek van ontbossing. Wat zijn de mogelijke oorzaken, gevolgen en oplossingen?