Graven rondom uw huis

KLIC-melding verplicht als u gebruik maakt van een graafmachine

Help graafschade te voorkomen

Moet u voor een verbouwing graafwerk (laten) uitvoeren? Of wilt u een vijver aanleggen in uw tuin? Als u dit met een schop doet hoeft u dit niet te melden. Maar gaat u graven met een graafmachine? Dan bent u verplicht dit bij het Kadaster te melden. Hiermee helpt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving te voorkomen. 

Interessant voor u?

KLIC-melding 15,-

  • helpt gevaarlijke situaties en schade te voorkomen
  • weten waar kabels en leidingen liggen
  • contactgegevens netbeheerders
Naar KLIC-melding

Oriëntatieverzoek kabels en leidingen 15,-

  • bekijk alvast kabels en leidingen 
  • handig bij onbekende graafdatum
  • contactgegevens netbeheerders
Naar Oriëntatieverzoek

Graven met de hand

Wanneer u met de hand gaat graven bent u niet wettelijk verplicht om een melding te doen. Toch kunt u bijvoorbeeld met een handgrondboor schade veroorzaken aan kabels en leidingen. Wij adviseren u daarom wel een melding te doen, zodat u schade kunt voorkomen.

Vraag en antwoord

Het is wettelijk niet verplicht hiervan een melding te doen. Maar, gebruik van bijvoorbeeld een handgrondboor kan schade aan kabels en leidingen veroorzaken. Wij adviseren u daarom wel een melding te doen, zodat u schade kunt voorkomen.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 0800 - 00 80, optie 2. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.