Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

Nieuws item: Heeft een kleine groep de macht bij nieuwbouw?

Een beperkt aantal grote partijen is eigenaar van de bouwgrond én heeft bouwrechten. Belemmert dat de bouw? Wij onderzochten het met ACM.

Nieuws item: Topotijdreis biedt nieuwe kaartlaag en luchtfoto’s

Topotijdreis.nl is verbeterd. Er kan gewisseld worden van topografie naar luchtfoto’s. De tijdbalk wordt aangepast naar jaren waarvan foto’s beschikbaar zijn.

Nieuws item: Prijzen koopwoningen opnieuw gedaald in december

Bestaande koopwoningen waren in december 2,7% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 4,9%. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in ruim 7 jaar.

Nieuws item: Welke woningkoper krijgt meer kans in eigen gemeente?

Door de nieuwe Huisvestingswet krijgen vooral koopstarters in kleinere gemeenten meer kans om te kopen in hun eigen gemeente.

Lees artikel

Nieuws item: Welke factoren hebben invloed op de snelheid van woningbouw?

Wat beïnvloedt de bouwfase van nieuwbouwwoningen? En maakt het uit of de bouwgrond van de gemeente is? Wij onderzochten het met RERQ.

Lees artikel

Nieuws item: Nieuwe registratie-aanpak Colombia onderdeel van onderwijs

Nederland helpt om de nieuwe registratie-aanpak in Colombia onderdeel te maken van de kadastrale opleidingen. We spreken 2 projectleden.

Lees artikel

Nieuws item: Prijzen koopwoningen gedaald in november

Bestaande koopwoningen waren in november 4,9% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 7,8%. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in ruim 6 jaar. 

Lees artikel

Nieuws item: Verduurzaming woningmarkt: hoe staan we ervoor?

Verduurzaming van woningen in Nederland: hoe gaat het ermee? Recente informatie en cijfers vindt u in het onderzoek van het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Prijsstijging koopwoningen vlakt in oktober opnieuw af

Bestaande koopwoningen waren in oktober 7,8% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 9,4%. Het is de 6e maand op rij dat de prijsstijging is afgevlakt.

Lees artikel

Nieuws item: Tarieven per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 blijft het merendeel van de tarieven van het Kadaster op het peil van 2022.

Lees artikel