Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

30 september 2020

Zonnepotentie Zeeland onderzocht met data en technologie

Innovatieve analyses van beschikbare geodata geven aan hoeveel zonnepanelen er op welke Zeeuwse woningen geplaatst kunnen worden.

Lees artikel

23 september 2020

Kadaster ondertekent Manifest Gebruiker Centraal

Hoe maken we het voor onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk om relevante digitale informatie te vinden en te gebruiken? De 5 ontwerpprincipes van Gebruiker Centraal zijn leidend.

Lees artikel

21 september 2020

Koopwoningen ruim 8% duurder in augustus

Bestaande koopwoningen in augustus 8,2% duurder dan in augustus 2019. De grootste prijsstijging in ruim 1,5 jaar blijkt uit onderzoek van CBS en Kadaster.

Lees artikel

18 september 2020

Verbeter de Kaart is vernieuwd

Vanaf 15 september is een volledige nieuwe versie van de website Verbeter de Kaart beschikbaar.  Deze heeft een nieuwe, toegankelijke vormgeving. Ook is de mobiele ervaring verbeterd.

Lees artikel

16 september 2020

Data voor de buurt stimuleert duurzaamheid

Hoe betrek je bewoners bij het verbeteren van hun leefomgeving? Wij hielpen bij de ontwikkeling van een buurtapp met data uit de buurt.

Lees artikel

07 september 2020

Nederland langs lat internationale richtlijnen

Hoe zorgen we ervoor dat we dezelfde taal spreken als andere landen over landadministratie? De directeur van Kadaster International geeft uitleg.

Lees artikel

21 augustus 2020

Koopwoningen ruim 7% duurder in juli

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,4% duurder dan in juli 2019. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel