Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

Nieuwbouw in Bunschoten in kaart

12 september 2019

Hoeveel nieuwbouwwoningen hebben we gebouwd en voor wie? Wat moeten we in de toekomst nog gaan bouwen? De woningbehoefte is groot, ook in Bunschoten. Deze gemeente had veel vragen. Het Kadaster hielp ze te beantwoorden.

Lees volledig artikel

Komen nieuwbouwkopers vaker uit een andere gemeente?

11 september 2019

Verhuizen kopers van nieuwbouwhuizen vaker naar een andere gemeente dan kopers van bestaande woningen? Dat is de hoofdvraag uit een nieuw onderzoek van het Kadaster naar de verhuisbewegingen van nieuwbouwkopers in de provincie Utrecht.

Lees volledig artikel

Marjolein Jansen nieuw lid raad van bestuur van het Kadaster

02 september 2019

Marjolein Jansen wordt met ingang van 1 oktober 2019 lid, en met ingang van 1 januari 2020 tevens plaatsvervangend voorzitter, raad van bestuur bij het Kadaster.

Lees volledig artikel
 

Inzicht in woningmarkt Groningse krimpregio’s

28 augustus 2019

De leefbaarheid in krimpgebieden verbeteren, hoe doe je dat? Het Kadaster onderzocht voor de provincie Groningen de ontwikkelingen van de woningmarkt in de regio.

Lees volledig artikel

Peter Molengraaf nieuw lid Raad van Toezicht van het Kadaster

26 augustus 2019

Peter Molengraaf volgt met ingang van 1 september 2019, Geert Ensing op als lid Raad van Toezicht bij het Kadaster.

Lees volledig artikel

Prijsontwikkeling particuliere koopwoningen maand juli bekend

21 augustus 2019

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,0% duurder dan in juli 2018. Dat is nagenoeg dezelfde prijsstijging als in de voorgaande maand.

Lees volledig artikel

Waarom weinig woningmarkttransacties in juni?

23 juli 2019

Afgelopen juni hebben we relatief weinig transacties geregistreerd. In ons vastgoeddashboard is te zien dat er 15.495 woningtransacties waren. Dat is 21% minder dan in mei en 16% minder dan juni vorig jaar. Hoe komt dat?

Lees volledig artikel

Koopwoningen bijna 7% duurder in juni

22 juli 2019

Bestaande koopwoningen waren in juni 6,9% duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden.

Lees volledig artikel

Particuliere huursector compleet in beeld

08 juli 2019

Het Kadaster en het CBS hebben nieuwe onderzoeken uitgevoerd naar de ontwikkelingen in de particuliere huursector. Deze onderzoeken vullen elkaar aan.

Lees volledig artikel

Tiny house bij Nijmeegse Vierdaagse

03 juli 2019

Deelnemers en bezoekers aan de Vierdaagse in Nijmegen kunnen een hapje eten en hun verhalen delen bij een ‘tiny house’ van het Kadaster en het Openluchtmuseum. Ze vinden hier ook informatie over wonen in het verleden en nu. 

Lees volledig artikel