Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

28 mei 2020

Woningmarkt nog steeds overeind ondanks corona

Vanaf 13 maart, de dag dat de thuiswerkregeling door corona inging, registreerden wij 2 weken lang minder aanvragen voor woningprijsinformatie. Al snel volgde een herstel. Uit nieuwe data van april en mei blijkt dat er nog steeds veel interesse is voor het kopen van een woning.

Lees artikel

22 mei 2020

Onderzoek naar de bekostiging van het Kadaster 

Als onderdeel van het Verantwoordingsonderzoek 2019 heeft de Algemene Rekenkamer onderzoek gedaan naar de bekostiging van het Kadaster. De laatste keer dat de Algemene Rekenkamer hierover rapporteerde was in 1994, ten tijde van de verzelfstandiging van het Kadaster.

Lees artikel

20 mei 2020

Koopwoningen ruim 7% duurder in april

Bestaande koopwoningen waren in april 7,3% duurder dan in april 2019. Deze prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

12 mei 2020

Meer inzicht in informatiebehoefte bij energietransitie

Om de energietransitie mogelijk te maken, is informatie over warmte-, gas- en elektriciteitsnetten belangrijk. Hoe deel je die gegevens zo optimaal mogelijk met verschillende partijen?

Lees artikel

06 mei 2020

Nog nooit zo weinig starters op woningmarkt sinds 2006 

In het laatste kwartaal van 2019 bereikte het aandeel van koopstarters op de woningmarkt een dieptepunt. De starters die nog wel actief zijn, zijn met name tussen de 25 en 35 jaar oud. 

Lees artikel

28 april 2020

Belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Colombiaanse kadaster

De overeenkomst draagt bij aan de ontwikkeling van een snel, transparant en multifunctioneel kadaster in Colombia.

Lees artikel

22 april 2020

Koopwoningen 7% duurder in maart

Bestaande koopwoningen waren in maart 7% duurder dan in maart 2019. Deze prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

20 april 2020

Coronacrisis geeft kort schrikeffect op de woningmarkt

Op de dagen waarop het kabinet coronamaatregelen aankondigde, is een schrikreactie te zien in de particuliere aanvraag van woninginformatie. Maar woningkopers lijken in de dagen erna wel snel over hun schrik heen.

Lees artikel

25 maart 2020

Nu ook luchtfoto's in Topotijdreis

Op de website topotijdreis.nl kunt u naast de nieuwste topografische kaart van 2019, nu ook luchtfoto’s bekijken. In een paar klikken ziet u hoe uw straat of buurt er vanboven uitziet.

Lees artikel

20 maart 2020

Koopwoningen 6,6% duurder in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 6,6% duurder dan in februari 2019. De prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maand.

Lees artikel