Het Kadaster heeft belangrijke vastgoedinformatie. Iedere maand publiceren wij cijfers over onder andere woningverkopen, hypotheken, executieveilingen, agrarische grond en schepen in ons Vastgoeddashboard. In het Vastgoeddashboard kunt u in een oogopslag actuele vastgoedcijfers bekijken. U vindt hier grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.

Bekijk het Vastgoeddashboard

 

Toelichting vastgoedcijfers

Uitleg over het verschil tussen de vastgoedcijfers van het Kadaster en die van andere organisaties en het verschil tussen de gemiddelde koopsom en de Prijsindex bestaande koopwoningen. Naar de pagina Toelichting op de cijfers in het Vastgoeddashboard.

 

Nieuws

Nieuws item: Waar kunnen koopstarters nog slagen?

Waar kun je als koopstarter nog een woning kopen? En hoeveel moet je dan verdienen voor je hypotheek? Wij onderzochten het.

Nieuws item: 1 op de 3 gemeenten kan gebruik maken van wijziging Huisvestingswet

115 gemeenten kunnen de helft van de beschikbare woningen toewijzen aan mensen die in de gemeente werken of wonen. 

Nieuws item: Gemiddelde transactieprijs koopwoning 2021: €387.000

In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning € 387.000. In slechts 2 gemeenten lag de gemiddelde transactieprijs lager dan in 2020.

Nieuws item: Maatwerk geeft inzicht in zakelijke hypotheekmarkt

Als hypotheekverstrekker heeft de Volksbank behoefte aan informatie over zakelijke hypotheken. Directeur Zakelijke Kredietverlening vertelt hoe het Kadaster hierbij helpt.

Lees artikel

Nieuws item: Snelle doorverkoop woning levert weer meer op

Woningeigenaren die hun woning binnen 5 jaar weer verkopen, maken sinds 2015 steeds meer winst.

Lees artikel