Vastgoedcijfers

Het Kadaster heeft belangrijke vastgoedinformatie. Iedere maand publiceren wij cijfers over onder andere woningverkopen, hypotheken, executieveilingen, agrarische grond en schepen in ons Vastgoeddashboard. In dit dashboard vindt u grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.

Vastgoedcijfers direct inzien

In het Vastgoeddashboard kunt u in een oogopslag actuele vastgoedcijfers bekijken. Aangezien de Basisregistratie Kadaster recent is vernieuwd, is het momenteel niet mogelijk deze reguliere cijfers te publiceren. Vanuit gezamenlijk onderzoek met de Nederlands Vereniging Makelaars en Taxateurs (NVM)/Brainbay, kunnen we wel een onderbouwde raming geven.

Bekijk het Vastgoeddashboard

Toelichting vastgoedcijfers

Uitleg over het verschil tussen de vastgoedcijfers van het Kadaster en die van andere organisaties en het verschil tussen de gemiddelde koopsom en de Prijsindex bestaande koopwoningen. Naar de pagina Toelichting op de cijfers in het Vastgoeddashboard.

Nieuws

16 juni 2020

Afspraken voor een zorgeloze woningaankoop

Het kopen van een huis is een lang en moeizaam proces. Initiatief Zorgeloos Vastgoed wil dit makkelijker te maken voor de consument.

Lees artikel

21 mei 2020

Onderzoek Elsevier Weekblad en het Kadaster: wat is uw huis waard?

Elsevier Weekblad en het Kadaster onderzoeken de vierkantemeterprijzen in alle 3.164 wijken van Nederland. Dit jaar voor het eerst: waar vindt u nog (betaalbare) huizen met grote tuinen?

Lees artikel