Woningtypering 0,04 per adres
- uw adressenbestand aangevuld met typen woningen
- snelle levering via Mijn Kadaster
Hoe ontwikkelt de woningvoorraad zich?
Landelijk gezien is er een (fors) woningtekort. In verscheidende regio’s is het aanbod niet toereikend en op andere plaatsen is er een sterke mismatch in het woningaanbod voor bepaalde doelgroepen. Ook komen er steeds meer huishoudens bij. Voor effectieve beleidsmaatregelen om het woningtekort op te lossen zijn specifieke inzichten essentieel. Hoe ontwikkelt de woningvoorraad zich in Nederland, uw gemeente of regio? Wij brengen dit voor u in beeld.
Met onze data krijgt u inzicht in de ontwikkelingen van de woningvoorraad. U krijgt antwoord op vragen als:
In welke wijken en buurten staan de meeste tussenwoningen?
U kunt bij ons terecht voor data en onderzoek over het woningtekort en de woningvoorraad. Het Kadaster beschikt over data over het aantal woningen en de eigenaren. Onze onderzoekers denken graag mee met uw vragen en duiken voor u in de cijfers.
Wie kan nog wel kopen en wie niet? Onze onderzoekers analyseerden de toegankelijkheid van de woningmarkt voor verschillende typen kopers tussen 2017 en 2021.
Woningen worden sneller doorverkocht, steeds vaker boven de vraagprijs. Dit en meer blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.
Hebt u vragen? Wilt u aan de slag? Onze expert woningmarkt Paul de Vries vertelt u graag meer.
Ieder jaar doet het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek naar de Nederlandse woningmarkt: het WoONonderzoek.
Met de BAG Viewer bekijkt u gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (LV BAG) online. Denk aan bouwjaar en oppervlakte.
De nood op de woningmarkt is hoog. Zeker voor wie met spoed een woning nodig heeft. Flexwonen kan dan een oplossing zijn. Maar welke locaties zijn daarvoor geschikt en beschikbaar?