Het Kadaster heeft belangrijke vastgoedinformatie. Iedere maand publiceren wij cijfers over onder andere woningverkopen, hypotheken, executieveilingen, agrarische grond en schepen in ons Vastgoeddashboard. In het Vastgoeddashboard kunt u in een oogopslag actuele vastgoedcijfers bekijken. U vindt hier grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.

Bekijk het Vastgoeddashboard

 

Toelichting vastgoedcijfers

Uitleg over het verschil tussen de vastgoedcijfers van het Kadaster en die van andere organisaties en het verschil tussen de gemiddelde koopsom en de Prijsindex bestaande koopwoningen. Naar de pagina Toelichting op de cijfers in het Vastgoeddashboard.

 

Nieuws

Nieuws item: Onderzoek Elsevier Weekblad en het Kadaster: wat is uw huis waard?

Elsevier Weekblad en het Kadaster onderzoeken de vierkantemeterprijzen in alle 3.164 wijken van Nederland. Dit jaar voor het eerst: waar vindt u nog (betaalbare) huizen met grote tuinen?

Lees artikel

Nieuws item: Nog nooit zo weinig starters op woningmarkt sinds 2006 

In kwartaal 4 van 2019 bereikte het aandeel koopstarters op de woningmarkt een dieptepunt. Starters die wel actief zijn, zijn tussen de 25 en 35 jaar.

Lees artikel
Kwartaalbericht agrarische grondmarkt, 2019 - 3e kwartaal

Nieuws item: Kwartaalbericht agrarische grondmarkt, 2019 - 4e kwartaal

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het vierde kwartaal van 2019 met 4% gestegen. Over heel 2019 is de grondprijs uitgekomen op € 61.900, 1,6% hoger dan in 2018.

Lees artikel

Nieuws item: Toevoegen (dorps)gebieden aan stad beïnvloedt woningprijs nauwelijks

Woningprijzen van dorpen en buitengebieden die samengevoegd zijn met een stad hebben geen groot effect op de woningprijsontwikkeling van die stad.

Lees artikel

Nieuws item: Top 10 opvallendste feiten over senioren op de woningmarkt

10 opvallendste feiten uit onderzoek van het Kadaster over senioren op de woningmarkt, toegelicht door woningmarktexpert Paul de Vries.

Lees artikel