Het Kadaster heeft belangrijke vastgoedinformatie. Iedere maand publiceren wij cijfers over onder andere woningverkopen, hypotheken, executieveilingen, agrarische grond en schepen in ons Vastgoeddashboard. In het Vastgoeddashboard kunt u in een oogopslag actuele vastgoedcijfers bekijken. U vindt hier grafieken en tabellen voor heel Nederland en per provincie.

Bekijk het Vastgoeddashboard

 

Toelichting vastgoedcijfers

Uitleg over het verschil tussen de vastgoedcijfers van het Kadaster en die van andere organisaties en het verschil tussen de gemiddelde koopsom en de Prijsindex bestaande koopwoningen. Naar de pagina Toelichting op de cijfers in het Vastgoeddashboard.

 

Nieuws

Nieuws item: Minder starters kopen alleen een woning

Het aandeel starters dat alleen een woning koopt neemt sinds 2014 langzaam af. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Prijzen koopwoningen ruim 4% lager in april

In april waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 4,4% lager dan in april 2022.

Lees artikel

Nieuws item: Kwartaalbericht agrarische grondmarkt 2023-1

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het 1e kwartaal van 2023, 3% hoger dan in het 4e kwartaal van 2022 en 8,2% boven de gemiddelde grondprijs over heel 2022.

Lees artikel

Nieuws item: Prijzen koopwoningen lager in maart

In maart waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 2,3% lager dan in maart 2022. 

Lees artikel

Nieuws item: Stichting Zorgeloos Vastgoed opgericht

Stichting Zorgeloos Vastgoed biedt gemak en duidelijkheid. Dat geeft de consument meer overzicht en grip bij de (ver)koop van vastgoed.

Lees artikel