Nieuws financiële sector

Overzicht van al het nieuws bestemd voor de financiële sector. U kunt nieuws en andere berichten van onze registraties ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Naar RSS feeds

Terug

Fout

Nieuws item: Woningen bijna overal verkocht boven vraagprijs

In vrijwel alle gemeenten werden in 2021 woningen boven de vraagprijs verkocht. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Nieuws item: Huizenprijs nergens onder € 1.000 per vierkante meter

Voor het eerst is er geen wijk met een vierkantemeterprijs van € 1.000 of minder. De duurste plek ligt voor het eerst boven de € 10.000.

Nieuws item: Woningmarkt 1e kwartaal 2022: aandeel senioren groeit

In het 1e kwartaal van 2022 werden er minder woningen verkocht. Ook steeg de prijs van deze woningen minder snel dan voorheen. Daarnaast is 15% van alle koopwoningen in bezit van 75-plussers.

Nieuws item: Investeerders kochten minder, koopstarters meer

Investeerders kochten in 2020 88.000 woningen, maar in 2021 slechts 51.000. Een effect van de veranderde overdrachtsbelasting.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoningen in maart 19,5% duurder

Bestaande koopwoningen waren in maart 19,5% duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging is opnieuw wat kleiner dan een maand eerder.

Lees artikel

Nieuws item: Nieuwbouw: koper woont groter, huurder kleiner

Het kabinet wil versneld ongeveer 100.000 woningen per jaar bouwen. Maar als we doorbouwen als de afgelopen 10 jaar betekent mogelijk: kleinere huurwoningen en grotere koophuizen.

Lees artikel

Nieuws item: Prijs koopwoningen ruim 20% hoger in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 20,2% duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging is wat kleiner dan een maand eerder, toen met 21,1% de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995 werd genoteerd.

Lees artikel

Nieuws item: Mijn Kadaster is succesvol vernieuwd!

U ziet een opgefriste vormgeving, aangepast menu en nieuwsoverzicht. Verder werken Mijn Kadaster en applicaties als SYVAS hetzelfde.

Lees artikel

Nieuws item: Gemiddelde transactieprijs koopwoning 2021: €387.000

In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning € 387.000. In slechts 2 gemeenten lag de gemiddelde transactieprijs lager dan in 2020.

Lees artikel

Nieuws item: Prijs koopwoningen loopt op in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 21,1% duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995.

Lees artikel

Nieuws item: Noordelijke gemeenten zoeken houvast woonbeleid

Welke woningen heb je nodig als krimpregio? Het Kadaster analyseerde de woningmarkt in Noord-Nederland van de laatste 10 jaar. Kijk het webinar terug.

Lees artikel

Nieuws item: Woningmarkt 4e kwartaal 2021: jonge starter komt terug

Het aantal starters op de woningmarkt van jonger dan 35 jaar nam voor het eerst sinds jaren weer toe.

Lees artikel

Nieuws item: Maatwerk geeft inzicht in zakelijke hypotheekmarkt

Als hypotheekverstrekker heeft de Volksbank behoefte aan informatie over zakelijke hypotheken. Directeur Zakelijke Kredietverlening vertelt hoe het Kadaster hierbij helpt.

Lees artikel

Nieuws item: Prijs koopwoningen ruim 20% hoger in november

Bestaande koopwoningen waren in november 20,1% duurder dan een jaar eerder. Dat is een evenaring van de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995. 

Lees artikel

Nieuws item: Van wie zijn de nieuwbouwwoningen?

Hoeveel nieuwbouwwoningen zijn er? Welk type eigenaar heeft welk type woning? En waar staan ze? Het Kadaster bracht het in kaart.  

Lees artikel

Nieuws item: Crisis op de woningmarkt: wie slaagt, wie niet meer?

Voor wie is het crisis op de woningmarkt? Wij onderzochten de toegankelijkheid voor verschillende typen kopers tussen 2017 en 2021.

Lees artikel

Nieuws item: Tarieven per 1 januari 2022 omlaag

Vanaf 1 januari 2022 voert het Kadaster een algemene tariefverlaging door van 5%.

Lees artikel

Nieuws item: Prijs koopwoningen ruim 18% hoger in oktober

Bestaande koopwoningen waren in oktober 18,3% duurder dan een jaar eerder. Dat is nagenoeg gelijk aan de prijsstijging in september die op 18,5% uitkwam.

Lees artikel

Nieuws item: Snelle doorverkoop woning levert weer meer op

Woningeigenaren die hun woning binnen 5 jaar weer verkopen, maken sinds 2015 steeds meer winst.

Lees artikel

Nieuws item: Woningmarkt 3e kwartaal 2021: record prijsstijging

Nog nooit steeg de prijsindex zo hard. Investeerders kochten minder woningen tot juli. Welke ontwikkelingen zijn er nog meer?

Lees artikel