Webinar Investeerders op de woningmarkt

Het aandeel investeerders op de woningmarkt is sinds 2013 fors toegenomen. De activiteiten van deze investeerders liggen momenteel onder een vergrootglas. Dit vanwege het idee dat de toename in aankopen door investeerders, ervoor zorgt dat particulieren minder makkelijk een (betaalbare) woning kunnen kopen. Een aantal gemeenten bereidt zich voor om opkoopbescherming in te voeren. 

De laatste feiten en cijfers

Maar hoeveel woningen kopen investeerders feitelijk van eigenaar-bewoners (buy-to-let)? Investeerders kopen immers ook woningen die al waren bestemd voor verhuur, zoals van elkaar of van woningcorporaties. En hoe zit het met de tegenstroom: hoeveel woningen verkopen investeerders aan eigenaar-bewoners? In dit webinar gaan we in op deze vragen en mogelijke oplossingen.

Webinar Investeerders op de woningmarkt

 

Sprekers

  • Woningmarktexpert Paul de Vries van het Kadaster presenteert de laatste feiten en cijfers over investeerders op de woningmarkt.
  • Philomeen Hillege, Senior adviseur wonen van de Gemeente Haarlem en Zandvoort, laat zien hoe deze gemeente haar woonbeleid hierop inricht.
  • Wirt Groen, voorzitter Vastgoedbelang afdeling Noord, geeft de visie van Vastgoedbelang op de huidige situatie.