Vernieuwde BAG Viewer: “Makkelijker en sneller”

De BAG Viewer is vernieuwd. Deze werkt beter op mobiel. Ook zijn nu kadastrale percelen te zien op de kaart. Verder is het makkelijker om een terugmelding te doen. Piet Goeyenbier vertelt hoe hij de nieuwe viewer gebruikt bij energiescans.

Goed voorbereid met info uit de viewer

Piet Goeyenbier werkt als vrijwilliger voor de Stichting Piëzo en de Duurzame Energiecorporatie Zoetermeer. Hij voert energiescans uit voor bewoners van huur- en koopwoningen namens deze organisaties. “Voordat ik een scan van een woning ga uitvoeren, raadpleeg ik altijd de BAG Viewer. Ik kijk dan naar het bouwjaar, de oppervlakte en de ligging vanwege de lichtinstraling. Zo heb ik al vóór het huisbezoek een aantal gegevens verzameld die ik voor het rapport van de energiescan nodig heb.”

Het opzoeken van een adres is makkelijker en sneller.

Vernieuwde viewer biedt meer gemak

 “Het opzoeken van een adres is makkelijker en sneller. De postcode wordt meteen getoond en op de kaart komt ook direct het goede object in beeld. En met de luchtfoto’s als achtergrond kan ik zien of er zonnepanelen op het dak van het huis liggen. Heel handig is de link in de BAG Viewer naar de website voor energielabels. Met heel weinig moeite vind ik zo ook het energielabel van de woning.”

Meer informatie over de BAG Viewer

Elk gebouw en elk officieel adres in Nederland is opgeslagen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De gegevens uit de BAG kunnen worden bekeken via de BAG Viewer. Deze viewer is gratis en voor iedereen toegankelijk. Meer informatie over de BAG Viewer vindt u op de pagina BAG Viewer.

Ga naar de BAG Viewer

Terzake

Dit artikel komt uit het Kadastermagazine Terzake van juli 2023.

Meer artikelen lezen? Ga naar de pagina Terzake.
Wilt u maandelijks de digitale Terz@ke in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief