Richtlijnen voor het gebruik van de BAG API Individuele Bevragingen

Doel van de BAG API

De BAG API Individuele Bevragingen is bedoeld voor het rechtstreeks opvragen van gegevens van 1 of een paar objecten uit de LV BAG. Waarbij deze gegevens meteen worden gebruikt.

De API is expliciet niet bedoeld voor bulkbevragingen waarmee veel gegevens in 1 keer worden opgevraagd en in een database worden verwerkt. Hiervoor zijn andere BAG producten beschikbaar zoals het BAG 2.0 Extract en de BAG GeoPackage.

Gelimiteerd gebruik BAG API

Het gebruik van de BAG API Individuele Bevragingen is gratis. Maar er zijn wel voorwaarden om overmatig en onwenselijk gebruik te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de BAG API niet overbelast raakt en voor alle afnemers snel en bruikbaar blijft, hebben wij limieten vastgesteld:

  • Maximaal 50.000 bevragingen per dag. Gaat u hier overheen? Dan kunt u de volgende dag weer gebruik maken van de BAG API (na 00.00 uur).
  • Maximaal 50 berichten per seconde. Gaat u hier overheen? Dan mag u na 1 seconde weer bevragingen doen. Maar alleen als u binnen het quotum van 50.000 berichten bent gebleven.

Komt u structureel boven de gestelde limieten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Doorontwikkeling BAG API Individuele Bevragingen 

De BAG API Individuele Bevragingen is live gegaan in juli 2020 en wordt nog steeds doorontwikkeld. Hebt u nog wensen met betrekking tot de BAG API? Laat het weten door een mail te sturen naar BAG@kadaster.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de wijzigingen die worden doorgevoerd in de BAG API? Meer informatie over nieuwe releases vindt u op Github.

Tags:
Zakelijk documentatie BAG BAG API
Soort document
Richtlijnen
Auteur(s)
Het Kadaster
Datum
23 augustus 2022
Toegankelijkheid

ja

  • juni 2023
  • Augustus 2022

.