eHerkenning wordt verplicht per 1 juli 2024

Het Kadaster streeft ernaar om het verplicht inloggen met eHerkenning zo snel mogelijk in te voeren voor een aantal diensten en gebruikers van Mijn Kadaster en diverse webservices. We hanteren daarbij 1 juli 2024 als uiterste datum. Hiermee vervalt de eerdere berichtgeving over de verplichting van eHerkenning vanaf 31 januari en 1 april 2024.

Mijn Kadaster en eHerkenning

Het gebruik van eHerkenning op minimaal niveau EH3 wordt verplicht voor de volgende diensten en gebruikers van Mijn Kadaster: 

  • alle diensten die zijn ingedeeld in betrouwbaarheidsniveau substantieel
  • alle (1e) beheerders van Mijn Kadaster

Meer informatie en een overzicht van de diensten vindt u op de pagina Mijn Kadaster en eHerkenning.

Kadaster webservices en eHerkenning

Softwareleveranciers worden door ons geïnformeerd over de technische mogelijkheden. Veel gestelde vragen en een overzicht van de webservices vindt u op de pagina Kadaster webservices en eHerkenning.

Regel zo snel mogelijk uw eHerkenningsmiddelen

Het is nu al mogelijk om met eHerkenning in te loggen. Wij raden u aan om zo snel mogelijk over te stappen op deze veilige manier van inloggen. Lees hier meer over op de website eHerkenning.nl.

Hebt u nog vragen?

Hebt u vragen? neem dan contact op met uw relatiemanager of onze klantenservice. De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar via telefoonnummer (088) 183 60 30 of via het contactformulier.