Bestuurlijke gebieden beschikbaar als Vector Tiles

Bestuurlijke gebieden is nu ook beschikbaar als Vector Tiles. Hiermee kunt u de bestuurlijke gebieden op basis van de perceelsgrenzen uit de Basisregistratie Kadaster als kaartlaag in uw eigen GIS applicatie gebruiken. 

Wat kunt u met de Bestuurlijke gebieden Vector Tiles?

Als gebruiker van een GIS applicatie laadt u de Vector Tiles in om de Bestuurlijke gebieden te tonen. Vervolgens kunt u zelf de kaart opmaken, door bijvoorbeeld de grenzen in een andere kleur te tonen. Het gebruik van de Vector Tiles is gratis.  

Inhoud van de Bestuurlijke gebieden Vector Tiles

De Vector Tiles bevatten 3 verschillende kaartlagen:

  1. Landgebied
  2. Provinciegebied
  3. Gemeentegebied

Bestuurlijke gebieden in Vector Tiles bekijken

Om de mogelijkheden van de Bestuurlijke gebieden Vector Tiles te laten zien, is een PDOK Vector Tile Viewer beschikbaar. Hierin kunt u de Vector Tiles bekijken en naar eigen wens aanpassen.

Bestuurlijke gebieden Vector Tiles gebruiken (API)

De Bestuurlijke gebieden Vector Tiles bestaan uit de OGC API Tiles en de OGC API Styles. Deze zijn direct te gebruiken via de webpagina van PDOK. Meer informatie over de Bestuurlijke gebieden Vector Tiles kunt u vinden op de productpagina van PDOK.  

Meer informatie

  • Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice van PDOK via 088 183 4500