Een overzicht van al het nieuws van het Kadaster dat bestemd is voor het notariaat. U kunt nieuws en andere berichten van onze registraties ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Naar RSS feeds

Nieuws item: Wettelijke herverkaveling: ook voor glastuinbouwgebieden?

Wettelijke herverkaveling biedt veel kansen en perspectief voor de ontwikkeling van glastuinbouwgebieden. Dit blijkt uit onderzoek waarin herverkaveling werd gesimuleerd.

Nieuws item: Klantsessie met demo Agrarische transacties 2.0

Tijdens de online klantsessie op donderdag 22 april demonstreren wij de nieuwe functionaliteiten en horen we graag wat uw ervaringen zijn.  

Nieuws item: Corona op de woningmarkt: de cijfers na 1 jaar

Wat speelde zich daadwerkelijk af op de woningmarkt in het afgelopen coronajaar? De meest opvallende data van het Kadaster op een rij.

Nieuws item: Hoogste prijsstijging koopwoningen in bijna 20 jaar

Bestaande koopwoningen waren in februari 10,4% duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging in bijna twintig jaar.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoning kostte in 2020 gemiddeld 334.000 euro

In bijna alle gemeenten stegen de prijzen. Bloemendaal had de duurste woningen: gemiddeld 863.000 euro. In Pekela was dit 164.000 euro.

Lees artikel

Nieuws item: Aanleveren stukken tijdens de feestdagen

Openingstijden tijdens de feestdagen. Op Paasmaandag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag zijn onze kantoren gesloten. 

Lees artikel

Nieuws item: Wijziging meettarief bij voorlopige grenzen

Vanaf 1 april berekenen we geen verificatietarief meer voor een perceel dat is ontstaan bij een enkelvoudige splitsing, als al voor het andere perceel is betaald.

Lees artikel

Nieuws item: Wat doet aanpassing overdrachtsbelasting met woningmarkt?

Geen overdrachtsbelasting meer voor koopstarters en tegelijk een verhoging voor investeerders. Wat zien we in de cijfers?

Lees artikel

Nieuws item: Tarief bij dubbele inschrijving stukken

Voor dubbel ingeschreven stukken geldt dat het tarief voor de dubbele inschrijving gelijk met het tarief voor de verklaring van waardeloosheid wordt gerestitueerd. Het verzoek om het stuk waardeloos te verklaren moet binnen 3 dagen zijn ingediend.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoningen ruim 9% duurder in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 2021 9,3% duurder dan in januari 2020. Dat is de grootste prijsstijging in ruim 2 jaar.

Lees artikel