Wkpb voor gemeenten

Als gemeente registreert u gemeentelijke beperkingen die vallen onder de Wkpb in uw eigen registratie via een Wkpb-applicatie. Deze applicatie werkt ook de gegevens in de Landelijke Voorziening Wkpb bij. De landelijke voorziening stelt de gemeentelijke publiekrechtelijke beperkingen via Kadaster-on-line beschikbaar.

Vernieuwing Wkpb

In 2020 wordt een vernieuwing van de Wkpb doorgevoerd. Het doel is vereenvoudiging van de huidige Wkpb. Benieuwd wat dit voor u als gemeente betekent? Lees meer op de pagina Beter Kenbaar en BRK-PB

Wkpb-applicaties die u kunt u gebruiken

U kunt voor uw Wkpb-registratie alleen gebruikmaken van een applicatie die de conformiteitstoets voor aansluiting op de landelijke voorziening met goed gevolg heeft doorstaan. Een overzicht van goedgekeurde applicaties vindt u op de pagina softwareleveranciers Wkpb-applicaties.

Aanvragen

Initial load (nulstand)

Kunt u een initial load op de LV Wkpb niet zelf uitvoeren? Dan bestaat de mogelijkheid dit door ons te laten doen. U kunt kiezen voor een volledige of gedeeltelijke vervanging van de data. Een verzoek voor een initial load (nulstand) dient u in met het formulier Verzoek voor een initial load in de LV Wkpb.

Overzicht uit de LV Wkpb

Als bronhouder kunt u een overzicht uit de LV Wkpb opvragen. U kunt kiezen tussen een overzicht met alle percelen en alle actuele beperkingen of een overzicht met alleen die percelen die belast zijn met een actuele beperking. Gebruik daarvoor het formulier Aanvragen overzicht uit de LV Wkpb

Wijzigen autorisatie

Is uw PKI-overheid services certificaat of het samenwerkingsverband gewijzigd? Of wellicht beiden? Om dit aan te laten passen, kunt u gebruikmaken van het formulier Verzoek tot wijziging autorisatie Wkpb.

Documentatie Wkpb

Meer informatie en documentatie vindt u op de pagina Wkpb documentatie.
Voor al uw vragen over de LV Wkpb en de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken kunt u terecht bij de Klantenservice Wkpb.

Vraag en antwoord

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 32 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.