Prijsstijging koopwoningen in september opnieuw kleiner

Prijsstijging koopwoningen in september opnieuw kleiner

Bestaande koopwoningen waren in september 9,4% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 11,9%. Het is de 5e maand op rij dat de prijsstijging is afgevlakt. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.  

Stijgende trend prijzen koopwoningen

De prijsindex bestaande koopwoningen is in september 2022 gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Sindsdien was er sprake van een stijgende trend. De afgelopen maanden is de prijsindex echter niet verder gestegen. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in september 97,6% hoger.

Actuele cijfers in ons Vastgoed Dashboard

In ons Vastgoed Dashboard vindt u actuele informatie over onder andere woningverkopen, hypotheken en executieveilingen in Nederland.

Naar Vastgoed Dashboard

Kadaster Kwartaalbericht woningmarkt

Wij publiceren ieder kwartaal de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen op de pagina Kwartaalberichten woningmarkt. Wilt u het Kwartaalbericht woningmarkt per mail ontvangen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier.