Lees het laatste nieuws over de BRK, BRK Inzage en BRK Levering.U kunt nieuws en andere berichten van de BRK ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Abonneren RSS

Nieuws item: Nieuwe KIK-hypotheekmodellen beschikbaar

Vanaf mei is het hypotheekmodel van Triodos Bank NV in KIK beschikbaar. Later volgen de modellen van Credo Hypotheken en NEO Hypotheken.

Nieuws item: Samenhang tussen basisregistraties in 2022 gestegen

De samenhang tussen basisregistraties, zoals de BAG, BGT en BRK, is volgens de kwaliteitsmeting van het CBS nog verder gestegen.

Nieuws item: Nieuwe KIK-hypotheekmodellen steeds meer gebruikt

We zien dat steeds meer aanbieders hypotheekakten via KIK inschrijven. Ook het nieuwe KIK-model Akte van levering (2022) wordt vaker gebruikt.

Nieuws item: Waar kunnen koopstarters nog slagen?

Waar kun je als koopstarter nog een woning kopen? En hoeveel moet je dan verdienen voor je hypotheek? Wij onderzochten het.

Lees artikel

Nieuws item: Opstalrecht voor duurzame installatie

Hoe leg je de eigendom van de duurzame installatie van een deel van een gebouw goed vast? Hiervoor ligt nu een voorstel op tafel.

Lees artikel

Nieuws item: Groningen over Beter Kenbaar: “Absolute verbetering”

Alle publiekrechtelijke beperkingen zijn nu in 1 registratie vastgelegd. Hoe verliep in Groningen het overzetten van de beperkingen?

Lees artikel

Nieuws item: Voorstel introductie ‘Opstalrecht duurzaam’

Hoe kun je een opstalrecht voor duurzame installaties vastleggen? Dat staat in het voorstel ‘opstalrecht duurzaam’ in de Basisregistratie Kadaster (BRK).

Lees artikel