Lees het laatste nieuws over de BRK, BRK Inzage en BRK Levering.U kunt nieuws en andere berichten van de BRK ook direct ontvangen door u te abonneren op onze RSS-feeds.

Abonneren RSS

Nieuws item: Wat is het KIK-percentage in maart?

De KIK-percentages van de maand maart 2024. U leest hoeveel akten met KIK zijn  ingeschreven en hoe het zit met de HYP3 en HYP4 akten.

Nieuws item: Wat is het KIK-percentage in februari?

Hoeveel akten zijn met KIK ingeschreven? En hoe zit het met de HYP3 en HYP4 akten? Lees meer over hoe en wat er met KIK is aangeboden. 

Nieuws item: Nieuwe aantekening in de BRK

Vraagt u eigendomsinformatie op van percelen in de provincie Groningen?  Dan ziet u misschien vanaf mei een nieuwe aantekening in de BRK staan. 

Nieuws item: Wat is het KIK-percentage per maand?

Hoeveel KIK-inschrijvingen zijn er in 2023 gedaan? En hoe zit het met de HYP3 en HYP4 akten? Lees meer over hoe en wat er met KIK is aangeboden in het afgelopen jaar. 

Lees artikel

Nieuws item: Veilig en breed inzetbaar: "eHerkenning logische stap”

Michel Körnmann, van de Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening vertelt over zijn ervaringen met eHerkenning en deelt handige tips.

Lees artikel

Nieuws item: eHerkenning wordt verplicht per 1 juli 2024

eHerkenning wordt verplicht per 1 juli 2024.

Lees artikel

Nieuws item: Tarieven per 1 januari 2024

Het Kadaster wijzigt per 1 januari 2024 zijn tarieven. Het gaat om een algemene inflatiecorrectie van 13,2% en een verhoging van 6,3% voor enkele productgroepen. 

Lees artikel

Nieuws item: Kwaliteitslabels in de nieuwste versie Kadastrale kaart

In de nieuwe Kadastrale kaart dataset staan kwaliteitslabels voor de nauwkeurigheid van grenzen. Wat zijn kwaliteitslabels en waarom zijn ze ingevoerd? 

Lees artikel

Nieuws item: Nieuwe KIK-hypotheekmodellen beschikbaar

Vanaf mei is het hypotheekmodel van Triodos Bank NV in KIK beschikbaar. Later volgen de modellen van Credo Hypotheken en NEO Hypotheken.

Lees artikel

Nieuws item: Samenhang tussen basisregistraties in 2022 gestegen

De samenhang tussen basisregistraties, zoals de BAG, BGT en BRK, is volgens de kwaliteitsmeting van het CBS nog verder gestegen.

Lees artikel