Overzicht van al het nieuws over de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). U kunt nieuws en andere berichten van de BGT ook direct ontvangen door u te abonneren op de RSS-feed.

Abonneren RSS

Nieuws item: Geen redundante plaatsbepalingspunten meer in LV-BGT

In de LV-BGT zijn vele zogenaamde redundante plaatsbepalingspunten (PBP’s) verwijderd. 

Nieuws item: Groot deel PBP’s wordt verwijderd uit LV-BGT

Alleen plaatsbepalingspunten van direct gemeten en goed idealiseerbare objecten mogen blijven. De opgeschoonde bestanden komen op PDOK.

Nieuws item: Vernieuwingen Kadastrale kaart voor betere oriëntatie

De Kadastrale kaart toont nu ook panden in industriegebieden en bepaalde panden zonder huisnummer. En alleen op of boven het maaiveld.

Nieuws item: Kwaliteitsmeting: samenhang basisregistraties blijft hoog

De samenhang tussen basisregistraties, zoals de BAG, BGT en BRK, bleef even hoog als in 2020 volgens de meting van het CBS.

Lees artikel

Nieuws item: Mijn Kadaster is succesvol vernieuwd!

U ziet een opgefriste vormgeving, aangepast menu en nieuwsoverzicht. Verder werken Mijn Kadaster en applicaties als SYVAS hetzelfde.

Lees artikel

Nieuws item: Zo bereidt u zich voor op rechtstreekse leveringen

Het Kadaster neemt de ketenfunctionaliteit van BRAVO over in de LV BGT. We vragen bronhouders daarom om 2 wijzigingen door te voeren.

Lees artikel

Nieuws item: Hoe voorkom je achteruitgang van landschap en kust?

Met de Monitor Landschap en de Kustpact Monitor kun je veranderingen in het landschap volgen. Het Kadaster leverde belangrijke data.

Lees artikel

Nieuws item: Geluidsimpact nu te berekenen met 3D-Geluidbestand

Hoe is dit databestand ontwikkeld? Wie was waarvoor verantwoordelijk? Experts van het RIVM, de TU Delft en het Kadaster vertellen erover.

Lees artikel