Nieuws scheepvaart

Overzicht van al het nieuws bestemd voor de scheepvaartsector.

Nieuws item: Coronavirus: dienstverlening Kadaster gewoon beschikbaar

Wij blijven onze werkzaamheden uitvoeren en zijn digitaal en telefonisch bereikbaar.

Nieuws item: Tarieven per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 blijven de meeste tarieven van het Kadaster op het peil van 2020. Op enkele punten wordt de tariefstructuur vereenvoudigd en zijn er wijzigingen in de tariefsystematiek. 

Nieuws item: Koopwoningen ruim 8% duurder in augustus

Bestaande koopwoningen in augustus 8,2% duurder dan in augustus 2019. De grootste prijsstijging in ruim 1,5 jaar blijkt uit onderzoek van CBS en Kadaster.

Nieuws item: Koopwoningen ruim 7% duurder in juli

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,4% duurder dan in juli 2019. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoningen 7,6% duurder in juni

Bestaande koopwoningen waren in juni 7,6% duurder dan in juni 2019. De prijsstijging is nagenoeg hetzelfde als in de voorgaande maand.

Lees artikel

Nieuws item: Zakelijke website is vernieuwd!

De website heeft een nieuwe vormgeving, verbeterde informatievoorziening en duidelijkere navigatie.

Lees artikel
Onderzoek naar de bekostiging van het Kadaster

Nieuws item: Onderzoek naar de bekostiging van het Kadaster

Als onderdeel van het Verantwoordingsonderzoek 2019 heeft de Algemene Rekenkamer onderzoek gedaan naar de bekostiging van het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoningen ruim 7% duurder in april

Bestaande koopwoningen waren in april 7,3% duurder dan in april 2019. Deze prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Koopwoningen 7% duurder in maart

Bestaande koopwoningen waren in maart 7% duurder dan in maart 2019. Deze prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Coronacrisis geeft kort schrikeffect op de woningmarkt

Op de dagen waarop het kabinet coronamaatregelen aankondigde, is een schrikreactie te zien in de particuliere aanvraag van woninginformatie. Maar woningkopers lijken in de dagen erna wel snel over hun schrik heen.

Lees artikel