Er staat een (uitval)melding op het BVOI, hoe kunt u dit voorkomen?

Er staat een  SYVAS (uitval)melding op het Bewijs van ontvangst verzoek tot inschrijving (BVOI). Hoe kunt u dit voorkomen?

Bij het aanbieden van akten via SYVAS is het belangrijk dat alle gegevens correct worden ingevoerd. Kleine invoerfoutjes leiden tot vertraging en in geval van KIK zelfs tot het hoge inschrijvingstarief. 

Tags:
Zakelijk documentatie notariaat KIK Inschrijving
Soort document
Hoe voorkomt u SYVAS (uitval)meldingen
Auteur(s)
Het Kadaster
Datum
31 augustus 2022
Toegankelijkheid

ja

Versie augustus 2022

KIK opmaker verschil

De naam van degene die in de akte staat als passerend (kandidaat- of toegevoegd) notaris (opmakerondertekenaar) wijkt af van de naam die in de metadata wordt meegestuurd.
Oplossing: let er op dat u de juiste naam invult in de metadata (de data die u invoert bij het verzenden via SYVAS).

KIK XML geen sign

Bij het aanbieden van een KIK-akte via SYVAS is het XML-bestand niet elektronisch ondertekend.
Oplossing: let er op dat u bij het aanbieden via SYVAS zowel het afschrift van de akte als ook het bijbehorende KIK-XML-bestand ondertekent.

Hoe voorkomt u dat een KIK-akte zonder XML wordt aangeboden? 

Bij het aanbieden van een KIK-akte via SYVAS wordt het bijbehorende KIK-XML-bestand niet altijd meegestuurd naar het Kadaster. 
Oplossing: let er op dat bij het aanbieden van een KIK-akte via SYVAS het XML-bestand (essentialia-bestand) dat bij de betreffende KIK-akte hoort, wordt meegezonden. Het is mogelijk dat deze niet automatisch toegevoegd wordt en dat u het XML-bestand handmatig moet toevoegen. Dit is afhankelijk van uw software.