Wie was eigenaar en wanneer?

Laat terugzoeken tot 1 april 1838, de ontstaansdatum van de openbare registers

Weten wanneer iemand eigenaar was

U wilt weten wat een persoon op zijn naam heeft gehad en wanneer. Mogelijk wilt u van uw ouders, grootouders of overgrootouders weten wanneer zij eigenaar waren van een huis, en welk huis dat was. Wij zoeken dit graag voor u uit. 

Zoekt u de vroegere eigenaren van een perceel in een bepaalde periode? Lees dan verder op de pagina Zoeken eigenaar in bepaalde periode.

Interessant voor u?

Bepaling in akte opvragen vanaf 75,-

  • wij zoeken voor u
  • bekijk zaken als een kettingbeding
  • kopie akte bijbestellen mogelijk
Naar Bepaling in akte opvragen

Onderzoek op naam 75,- per onderzoek

  • bewijs bij geschillen, rechtszaken, claims schadeloosstelling
  • interessant voor eigen onderzoek
Naar Onderzoek op naam

Niet alle gemeenten hebben registers tot 1838

Sommige registers zijn verloren gegaan tijdens de oorlog of met brand. En sommige gemeenten zijn pas na 1838 ontstaan. Bekijk daarom het overzicht van kadastrale gemeenten met afwijkende begindata.

Vraag en antwoord

Wij kunnen voor u terugzoeken tot 1 april 1838, de ontstaansdatum van de openbare registers. Voor enkele gemeenten in Nederland geldt dat we minder ver terug kunnen zoeken. In de periode 1940-1945 (Tweede Wereldoorlog) zijn verschillende registers verloren gegaan en andere gemeenten (zoals in Flevoland) zijn pas na 1838 ontstaan. Bekijk het overzicht van kadastrale gemeenten met afwijkende begindata.

In de kadastrale archieven vindt u informatie over onroerende zaken, schepen en luchtvaartuigen vanaf 1832 tot nu. U vindt onder andere informatie over de eigendomshistorie van gronden en panden en de begrenzingen van percelen.
De archieven zijn grotendeels digitaal beschikbaar. U kunt ze raadplegen in het Regionaal Historisch Centrum (voormalig Rijksarchief) van uw provincie. U kunt ook terecht bij ons Archief en Documentatiecentrum bij het Kadaster in Arnhem. Meer informatie vindt u op de pagina Zelf historisch onderzoek doen.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00, optie 2. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.