Woning kopen of verkopen

Bij het Kadaster wordt veel informatie vastgelegd over woningen. Deze informatie kunt u opvragen. Zoals de prijs die de vorige eigenaar voor het huis heeft betaald of de verkoopprijzen van woningen in de buurt. Deze informatie kan u veel geld besparen als u een eerste bod wilt doen of een vraagprijs wilt bepalen voor uw huis.

Nuttige informatie als u een huis wilt kopen

Bent u van plan een huis te kopen? De informatie op onderstaande pagina's helpt u wellicht bij uw oriëntatie: 

Uw woning verkopen

Als u uw huis wilt verkopen, wat is dan een reële prijs? Wat hebben vergelijkbare huizen in de omgeving recent opgebracht? Ook als u uw woning wilt verkopen, heeft het Kadaster bruikbare informatie. Meer hierover leest u op de pagina's:

Onlangs een huis gekocht of verkocht?

Als u een huis koopt of verkoopt, gaat u samen met de verkoper of koper naar de notaris om de leveringsakte te ondertekenen. De notaris stuurt een afschrift van de akte naar het Kadaster. Wij controleren of alle benodigde gegevens in de akte staan en nemen de akte op in de kadastrale registratie. Pas als dit is gebeurd, is de eigendom juridisch overgedragen. De koper en de verkoper ontvangen van ons een brief (Kennisgeving). Hiermee laten wij u weten dat de gegevens in de Basisregistratie Kadaster zijn gewijzigd. Meer informatie over de Kennisgeving