Beslag op woning controleren

Controleer eventuele beslagleggingen met hypotheekinformatie

Beslag kan van invloed zijn op de waarde

Wilt u weten of er beslag op een woning is gelegd? Beslag wordt gelegd als de verkoper schulden heeft. Is beslag op een woning bij het Kadaster ingeschreven, dan staat dit vermeld in de hypotheekinformatie. Omdat een beslag van invloed kan zijn op de waarde van de woning, is het goed dit te weten voordat u een bod gaat uitbrengen.

Interessant voor u?

Hypotheekinformatie € 2,80

  • hypotheek op een woning inzien
  • bekijk bedrag van inschrijving
  • info over eventuele beslagleggers
Naar Hypotheekinformatie

Handig om te weten

Notaris doet onderzoek

Bij de koop van een woning doet de notaris voor de overdracht onder andere onderzoek naar koper en verkoper. Hij kijkt bijvoorbeeld of de verkoper rechtmatig eigenaar is en of er geen beslag op de woning ligt.

Als u of de notaris het voorlopige koopcontract laat inschrijven bij het Kadaster wordt u beschermd tegen beslaglegging op de woning. De woning kan dan namelijk niet zonder meer aan u als koper worden overgedragen. 

Vraag en antwoord

Een beslag dat tussen 09.00 uur en 15.00 uur voor inschrijving bij ons wordt aangeboden, is binnen 2 uren zichtbaar in de hypotheekinformatie. Gebeurt dit na 15.00 uur? Dan is het geregistreerde beslag uiterlijk 9.00 uur de volgende ochtend zichtbaar in de hypotheekinformatie.

Bij de koop van een woning doet de notaris voor de overdracht onder andere onderzoek naar koper en verkoper. Hij kijkt bijvoorbeeld of de verkoper rechtmatig eigenaar is en of er geen beslag op de woning ligt. U kunt eerder zelf nagaan of er beslag is gelegd via Hypotheekinformatie

Als u de notaris het voorlopige koopcontract laat inschrijven bij het Kadaster, wordt u onder meer beschermd tegen latere beslaglegging op de gekochte woning. De woning kan dan namelijk aan u als koper worden overgedragen zonder nadelige gevolgen voor u. Dit wordt Vormerkung (uit het Duits) genoemd. 

In de Hypotheekinformatie vindt u een verwijzing naar de akte waarin de beslag- en hypotheekgegevens vermeld staan. Als u meer informatie wilt kunt u met het deel en nummer van deze akte een kopie van de hypotheekakte opvragen. Bekijk voor meer informatie de pagina Hypotheekakte opvragen

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.