Beslag op huis controleren

Controleren of er beslag op een huis is gelegd kan handig zijn als u van plan bent een huis te kopen. Als er een beslag op een woning bij het Kadaster is ingeschreven, dan staat dit vermeld in Hypotheekinformatie. Hypotheekinformatie bestelt u direct in onze webwinkel.

Bestel in webwinkel

Controleer voordat u een bod doet

Hebt u een koophuis of -appartement op het oog? Dan bent u misschien van plan om een bod uit te brengen. Voordat u dat doet, wilt u als koper zo goed mogelijk op de hoogte zijn van alles wat van invloed is op de waarde van het huis. Dat is kennis die van pas kan komen bij de onderhandelingen over de aankoopprijs. Een van de zaken die van invloed kan zijn op de waarde is een eventueel beslag op het huis.

Beslag op huis nagaan

Een beslag is een tijdelijke maatregel waardoor een eigenaar niet volledig kan beschikken over het huis. Bij de koop van een woning doet de notaris onder andere onderzoek naar koper en verkoper. Hij kijkt bijvoorbeeld of de verkoper rechtmatig eigenaar is en of er geen beslag op het huis ligt. U kunt eerder zelf nagaan of er beslag is gelegd.

Beslag op huis: welke informatie vindt u in Hypotheekinformatie?

Informatie over een beslag op een huis vindt u in de Hypotheekinformatie die u kunt opvragen bij een het adres. De Hypotheekinformatie geeft u dus niet alleen inzicht in de hypotheken, maar laat ook een eventueel beslag op het huis zien, mits dit bij ons is ingeschreven.

U kunt Hypotheekinformatie bestellen in onze webwinkel. Dan ziet u:

  • of er een beslag op het huis bij ons is geregistreerd
  • wie de beslaglegger is of beslagleggers zijn
  • wat de datum van inschrijving is van het beslag bij het Kadaster
  • voor welk bedrag het beslag is gelegd, mits het bedrag in de hypotheekakte staat vermeld.

Tijd tussen inschrijving en vermelding beslag

Een beslag dat tussen 09.00 uur en 15.00 uur voor inschrijving bij ons wordt aangeboden, is binnen twee uren zichtbaar in de Hypotheekinformatie. Gebeurt dit na 15.00 uur? Dan is het geregistreerde beslag uiterlijk 9.00 uur de volgende ochtend zichtbaar in de Hypotheekinformatie.

Kopie hypotheekakte met gegevens beslaglegging

In de Hypotheekinformatie vindt u een verwijzing naar de akte waarin de beslag- en hypotheekgegevens vermeld staan. Als u meer informatie wilt, kunt u met het deel en nummer van deze akte een kopie van de hypotheekakte opvragen.

Gemakkelijk online bestellen

Voor het bestellen vult u in het startscherm van onze webwinkel de postcode en het huisnummer van de woning in. U ziet vervolgens welke informatie u ontvangt als u Hypotheekinformatie bestelt. Daarna kunt u direct bestellen. Na uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u de bestelde informatie kunt downloaden.

Bestel in webwinkel