Woningwaarde weten: globale waarde van een woning

Woningwaarde weten? Met onze woningwaardecalculator vergelijkt u de gemiddelde ontwikkeling van de huizenprijzen in uw provincie met de laatste verkoopprijs van een woning. De calculator geeft de globale actuele waarde van de woning. Zo ziet u wat de woning ongeveer waard is en of de woningwaarde is gestegen of gedaald. U vindt de calculator op onze zakelijke website.

Invullen woningwaardecalculator

  • Vul het kwartaal in waarop de woning is gekocht of verkocht. 
  • Kies de provincie waar de woning staat.
  • Vul de koopprijs in die op de datum van verkoop is betaald.

U ziet hoeveel procent de woningwaarde gemiddeld gestegen of gedaald is en het bedrag van de opnieuw berekende woningwaarde van dit moment.

Naar Woningwaardecalculator

Vraag en antwoord

  • Ontvang per e-mail of sms de aankoopprijs van een specifieke woning of van woningen met een bepaalde postcode. Lees meer op de pagina Koopsominformatie
  • De laatste verkoopprijs van een woning vindt u ook in Eigendomsinformatie. Meer informatie vindt u op de pagina Eigendomsinformatie.

U kunt de WOZ-waarde van uw huis inzien via het WOZ-waardeloket. Als huizenbezitter ontvangt u ieder jaar een brief (beschikking) van uw gemeente met de nieuwe WOZ-waarde.  Meer informatie leest op de pagina WOZ-waarde

Wij hebben geen informatie over de actuele waarde van uw huis. Daarvoor kunt u een taxatie laten doen door een makelaar of taxateur.
Met de gegevens uit onze Eigendomsinformatie, Koopsominformatie en het Woningrapport kunt u een inschatting maken van de waarde van een woning.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Handige link

Informatie over de woningmarkt

Wat is de prijsontwikkeling van koopwoningen? Of zoekt u andere informatie over de woningmarkt?  U vindt alle cijfers in ons Vastgoeddashboard.