Verkoopprijs huis: wat is er voor een huis betaald?

Wanneer u een huis gaat kopen, kan het handig zijn om te weten wat er voor een huis is betaald. Via het Kadaster kunt u op 3 verschillende manieren de verkoopprijs van een huis achterhalen. 

  • Via eigendomsinformatie in de webwinkel: u krijgt u één koopsom met aanvullende informatie. 
  • Via koopsominformatie in de webwinkel: u krijgt alle koopsommen van huizen met dezelfde postcode die dit jaar en de 5 jaar hiervoor verkocht zijn. 
  • Per sms: u kunt één koopsom zonder aanvullende informatie per sms aanvragen.

Bestel in de webwinkel

Verkoopprijs in eigendomsinformatie (vanaf € 3,35)

Wanneer u eigendomsinformatie bestelt, ontvangt u naast de koopsom ook informatie over wie de eigenaar is en wie gebruik mag maken van het perceel. Verder ziet u welke beperkingen daarvoor gelden en wat de oppervlakte is (behalve van appartementen). 

Verkoopprijzen in koopsominformatie (€ 3,35)

In de Koopsominformatie vindt u de verkoopprijs van woningen en appartementen met dezelfde postcode die dit jaar en de 5 jaar hiervoor zijn gekocht door particulieren. 
Van elke woning ziet u: 

  • het huisnummer
  • de verkoopprijs/koopsom
  • de oppervlakte van het perceel (niet bij appartementen)

Verkoopprijs huis per sms

Liever 1 koopsom per sms? Sms dan KOOPSOM <postcode> <huisnummer> naar 8118  (€ 1,50). Dit bedrag is exclusief uw gebruikelijke telefoonkosten. De informatie over koopsommen wordt maandelijks geactualiseerd.

Meer weten over een woning?

Wilt u uitgebreide informatie een woning opvragen? Bestel dan een woningrapport. U ontvangt dan onder meer de geschatte waarde, de prijsontwikkeling in de provincie en in Nederland en de aankoopprijs van het huis en vergelijkbare woningen in de buurt.
Meer informatie over Woningrapport
 

Handige link

Globale waarde woning

Vergelijk de gemiddelde ontwikkeling van de huizenprijzen in een bepaalde provincie met de laatste verkoopprijs van een woning.