Uw huis verkopen

Als u uw huis wilt verkopen, wat is dan de prijs die u kunt vragen? Zijn er vergelijkbare woningen in de omgeving verkocht en wat hebben die opgebracht? U kunt bij ons informatie opvragen waarmee u woningprijzen van een postcodegebied met koopsominformatie kunt vergelijken. Hiermee kunt u een inschatting maken van de vraagprijs.

Interessant voor u?

Koopsominformatie

€ 3,35
  • vergelijking in postcodegebied
  • inzicht in laatste verkoopprijzen
  • handig bij bepalen van een bod
Naar Koopsominformatie

Woningwaardecalculator

gratis
  • inschatting van de waarde van een huis
  • op basis van gemiddelde per provincie
  • snel inzicht in globale waarde woning
Naar Woningwaardecalculator

Handig om te weten

WOZ-waarde

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van uw huis vast. Als huizenbezitter ontvangt u daarover een brief (beschikking) van uw gemeente met de nieuwe WOZ-waarde. Er zijn meerdere mogelijkheden om de WOZ-waarde van een woning in te zien. Lees meer op de pagina WOZ-waarde

Actuele waarde

Als u wilt weten wat een woning op dit moment precies waard is, kunt u een taxatie laten doen door een makelaar of taxateur. Wij hebben geen informatie over de actuele waarde van een woning. Met de gegevens uit onze EigendomsinformatieKoopsominformatie en het Woningrapport kunt u wel een goede inschatting maken. 

Vraag en antwoord

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van uw woning vast. Als huizenbezitter ontvangt u ieder jaar een brief (beschikking) van uw gemeente met de nieuwe WOZ-waarde. U kunt de WOZ-waarde van uw woning inzien via het WOZ-waardeloket. Meer informatie leest u op de pagina WOZ-waarde

Met de woningwaardecalculator vergelijkt u de gemiddelde ontwikkeling van de huizenprijzen in uw provincie met de laatste verkoopprijs van een woning. Voor meer informatie en de calculator gaat u naar de pagina Woningwaardecalculator

Wij hebben geen informatie over de actuele waarde van uw huis. Daarvoor kunt u een taxatie laten doen door een makelaar of taxateur.
Met de gegevens uit onze Eigendomsinformatie, Koopsominformatie en het Woningrapport kunt u een inschatting maken van de waarde van een woning.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Handige links

Informatie over de woningmarkt

Wat is de prijsontwikkeling van koopwoningen? Of zoekt u andere informatie over de woningmarkt?  U vindt alle cijfers in ons Vastgoeddashboard.

Stappenplan: in 7 stappen uw huis verkopen

U wilt uw huis verkopen. Daar komt een heleboel bij kijken. Van de financiën op een rij zetten, onderhandelen tot het tekenen van het koopcontract en de eigendomsoverdracht.

Checklists, weetjes en verhalen

Tussen de WOZ- en de marktwaarde zit soms een groot verschil. Meestal is de vraagprijs van een huis iets hoger. Wilt u een goed bod kunnen doen? Ken dan de waarde van de woning.