Lesgeven in het basisonderwijs

Handige lesmodules over aardrijkskunde en geo-informatie

Speciaal voor het basisonderwijs zijn er lesmodules over aardrijkskunde en geo-informatie. De lesmodules zijn te vinden op de website van EduGIS, het platform voor geo-informatietechnologie in het onderwijs.

Interessant voor u?

Toen en nu in Friesland

Nederland verandert, maar niet overal en op dezelfde manier. Kijk maar eens naar Friesland. De opdrachten van deze lesmodule helpen kinderen om veranderingen in het landschap te zien.

Hoog water op schoolplein

Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van het gevaar van een overstroming. Deze module zet leerlingen aan het denken over de kwetsbaarheid van Nederland bij overstromingen.

NAP Project

In deze lesmodule leren kinderen alles over het NAP: de afkorting, wanneer het is ontstaan en waarvoor het wordt gebruikt. Daarnaast is een NAP Waterpeilroute beschikbaar.

Vraag en antwoord

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Handige links

Spelen met ruimtelijke vraagstukken

Hoe zorgen we in Nederland dat we veel doen met weinig ruimte? Test het inzicht in ruimtelijke vraagstukken met deze game.

Excursie naar Geofort

Het GeoFort is er om leerlingen van alle leeftijden enthousiast te maken voor de geo-wereld.

Meedoen aan GeoWeek

De jaarlijkse Geoweek laat leerlingen van 10 t/m 15 jaar de wereld van geo en aardrijkskunde ervaren.

Topotijdreis: Nederland tot 200 jaar terug

Bekijk de veranderingen op topografische kaarten door de jaren heen. Van het Nederland van 1815 naar het Nederland van nu.