BAG Viewer: bouwjaar, oppervlakte en meer op online kaart

Met de BAG Viewer kunt u online via een kaart of luchtfoto actuele gegevens van woningen en andere gebouwen bekijken. Denk aan gegevens als bouwjaar, gebruiksdoel en oppervlakte. De BAG Viewer is gratis en u mag de gegevens zoveel gebruiken als u wilt. Aan dit gebruik zitten geen voorwaarden.

Naar de BAG Viewer

Meer over de BAG Viewer

In de BAG Viewer kunt u zoeken op adres, plaats, postcode of object-ID. Nadat u een zoekopdracht hebt ingevoerd, zoomt de kaart in op het gekozen object. Daarna kunt u verder inzoomen of andere objecten aanklikken. Vervolgens ziet u de detailgegevens. U kunt ook direct via de kaart of luchtfoto inzoomen naar de gewenste locatie. Verder kunt u gegevens ook filteren, bijvoorbeeld op gebruiksdoel. 

De BAG Viewer bevat actuele BAG-gegevens van alle BAG-objecten. Van een object met een historische status (zoals Pand gesloopt) ziet u de administratieve gegevens en de voormalige locatie. Het object zelf vindt u niet terug op de kaart, omdat de BAG Viewer alleen actuele gegevens toont.

Gegevens in de BAG Viewer

U vindt in de BAG Viewer gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Deze worden bijgehouden door gemeenten. Naast gegevens van woningen en andere gebouwen, vindt u ook ligplaatsen (van schepen) en standplaatsen (denk aan woonwagens).

Fout of onvolledigheid melden

Als er volgens u sprake is van een fout of onvolledigheid in de registratie, dan kunt u dit melden. U draagt hiermee bij aan een hogere kwaliteit van de gegevens. De gemeente neemt uw melding in behandeling, en laat u ook weten wat ermee is gedaan. U kunt een fout of onvolledigheid melden via de BAG Viewer.

Naar de BAG Viewer

Vraag en antwoord

Uitgebreide informatie over een terugmelding en wat er daarna gebeurt leest u op de pagina Fout melden in BAG.

De data van de BAG Viewer zijn bijna real-time actueel. Mutaties die in de LV BAG worden verwerkt, zijn gelijk zichtbaar in de BAG Viewer. De informatie op de kaart (geometrie van panden) en de standaard zoekfunctie werken wij dagelijks bij. Het kan voorkomen dat de data hier maximaal 24 uur oud is.

Kunt u een recente wijziging in de LV BAG niet te vinden via de standaard zoekfunctie?

Maak dan gebruik van de functie ‘uitgebreid zoeken’. Uitgebreid zoeken doet een bevraging rechtstreeks op de LV BAG database. Wordt het object hier ook niet gevonden? Dan is het object niet bekend in de LV BAG.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 34 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.