BAG Viewer: bouwjaar, oppervlakte en meer op online kaart

Inzicht in actuele gegevens van woningen en andere gebouwen

BAG-viewer gratis gebruiken

Met de BAG Viewer kunt u online via een kaart of luchtfoto actuele gegevens van woningen en andere gebouwen bekijken. Denk aan gegevens als bouwjaar, gebruiksdoel en oppervlakte. De BAG Viewer is gratis en u mag de gegevens zoveel gebruiken als u wilt. Aan dit gebruik zitten geen voorwaarden.

Naar de BAG Viewer

Meer over de BAG Viewer

In de BAG Viewer kunt u zoeken op adres, plaats, postcode of object-ID. Nadat u een zoekopdracht hebt ingevoerd, zoomt de kaart in op het gekozen object. Daarna kunt u verder inzoomen of andere objecten aanklikken. Vervolgens ziet u de detailgegevens. U kunt ook direct via de kaart of luchtfoto inzoomen naar de gewenste locatie. Verder kunt u gegevens ook filteren, bijvoorbeeld op gebruiksdoel. 

De BAG Viewer bevat actuele BAG-gegevens van alle BAG-objecten. Van een object met een historische status (zoals Pand gesloopt) ziet u de administratieve gegevens en de voormalige locatie. Het object zelf vindt u niet terug op de kaart, omdat de BAG Viewer alleen actuele gegevens toont.

Gegevens in de BAG Viewer

U vindt in de BAG Viewer gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Deze worden bijgehouden door gemeenten. U vindt altijd het bouwjaar, de status en het object-ID. Eventueel vindt u ook gebruiksdoel, gebruiksoppervlakte, adres en postcode. Naast gegevens van woningen en andere gebouwen, vindt u ook ligplaatsen (van schepen) en standplaatsen (denk aan woonwagens).

Fout of onvolledigheid melden

Als er volgens u sprake is van een fout of onvolledigheid in de registratie, dan kunt u dit melden. U draagt hiermee bij aan een hogere kwaliteit van de gegevens. De gemeente neemt uw melding in behandeling, en laat u ook weten wat ermee is gedaan. U kunt een fout of onvolledigheid melden via de BAG Viewer.

Naar de BAG Viewer

Vraag en antwoord

Na een terugmelding via de BAG Viewer, krijgt u van uw gemeente per e-mail een bevestiging. De gemeente moet deze binnen 2 werkdagen afhandelen. Als de gemeente dit niet kan, plaatst ze het object 'in onderzoek'. U krijgt hierover per e-mail een bericht. Daarna heeft de gemeente maximaal 6 maanden de tijd om het onderzoek dat nodig is om deze terugmelding af te kunnen handelen, uit te voeren. De gemeente is verplicht u op de hoogte te stellen van de uitkomst van de behandeling van uw terugmelding. 

Er is een praktische handleiding voor BAG Viewer:

Ga naar de BAG Viewer Handleiding, stap voor stap.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 34 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.