Kadastrale kaart next

Hoe ligt een perceel ten opzichte van andere percelen? Dat is wat u ziet op de Kadastrale kaart. Die is gemaakt op basis van bijna 200 jaar meten. Maar er kunnen kleine onnauwkeurigheden ontstaan. Want:

  1. De kaart is op schaal gemaakt. Daardoor kunnen de coördinaten iets verschuiven: op de kaart liggen ze dan iets anders dan in het terrein.
  2. De oorspronkelijk losse kaarten moesten bovendien aan elkaar verbonden worden. Ook dat kan voor onnauwkeurigheden zorgen.

Bekijk de Kadastrale kaart next

Alle kadastrale grenzen opnieuw opbouwen

Bij de Kadastrale kaart next bouwen we alle kadastrale grenzen opnieuw op. Dat doen we op basis van historische veldwerken. Dit zijn situatieschetsen met gegevens die een landmeter maakte toen de grens werd vastgesteld.

Geautomatiseerd verwerken met kunstmatige intelligentie

Voor de verwerking van de veldwerken gebruiken we kunstmatige intelligentie. Bijvoorbeeld bij de interpretatie van de met de hand geschreven meetgegevens. Door dit te automatiseren kunnen we kosten én tijd besparen.

Meer algoritmes zien?

Bekijk onze andere algoritmes op de pagina Algoritmeregister.

Handige link

Bekijk meer algoritmes van de rijksoverheid

Op deze website vindt u meer informatie over algoritmes en wordt uitgelegd hoe Nederlandse overheidsorganisaties algoritmes gebruiken in hun werk.